L’empresa BASF Española SA s’ha incorporat avui al Patronat de l’ICIQ. El conseller del DURSI i president del Patronat, Carles Solà, ha presidit aquesta tarda l’acte de signatura del conveni de col·laboració, que s’ha fet a la seu de l’ICIQ. També hi eren presents el rector de la URV, Lluís Arola, i el director general de Recerca del DURSI, Francesc Xavier Hernàndez. BASF, que té a Tarragona un dels centres productius més importants d’Europa, estava representada pel seu vicepresident i conseller delegat, Erwin Rauhe, i pel director de Fàbrica, Uwe Kirchgaessner. Solà ha agraït als directius de BASF la seva decisió i ha recordat la importància del suport de l’empresa privada per fer avançar l’R+D a Catalunya.

Mitjançant la seva participació en els òrgans de govern de la Fundació ICIQ, BASF aportarà els seus coneixements i experiències en el sector empresarial de la química i participarà en la proposta de definició de les línies de recerca del centre. L’aportació econòmica inicial de BASF per als tres primers anys, equivalents al període de vigència del conveni, serà de 150.000 euros anuals.

L’ICIQ és un centre de recerca impulsat i finançat des del DURSI, amb l’ambició de ser una institució de referència en l’àmbit de la Química, adscrit a la URV i dirigit per Miquel Àngel Pericàs. BASF és la tercera gran empresa del sector químic que entra a formar part del Patronat de l’ICIQ, després de Repsol YPF i Bayer.

Les instal·lacions de l’ICIQ, que es van inaugurar el juliol de 2003, ocupen una superfície de 7.000 m2 al Campus de Sant Pere Sescelades de la URV, a Tarragona. La construcció és d’estructura modular per facilitar la instal·lació de nous grups de treball. Actualment, el centre disposa de 23 laboratoris per a l’ús dels grups de recerca. Els principals àmbits de recerca de l’ICIQ són els processos de catàlisi, la química supramolecular, les tecnologies netes, les nanotecnologies i, en conjunt, els diferents aspectes del procés químic/reacció química.