La Generalitat donarà ajuts als estudiants de l'Alt Pirineu per accedir a la universitat

query_builder   3 març 2004 14:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat donarà ajuts als estudiants de l'Alt Pirineu per accedir a la universitat

El conseller del DURSI, Carles Solà, ho va anunciar ahir a Tremp El Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) engegarà el proper curs un nou programa d’ajuts adreçat a estudiants universitaris de les comarques de l’Alt Pirineu: Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i la Cerdanya. El conseller del DURSI, Carles Solà, que ho va anunciar ahir durant una visita a Tremp, va explicar que aquest nou programa de beques pretén posar fre a les dificultats que els estudiants d’aquestes comarques tenen a l’hora de desplaçar-se per cursar estudis universitaris i alhora respon a l’objectiu global de facilitar l’accés a la universitat a tots els estudiants del país. Les condicions geogràfiques de l’Alt Pirineu i el cost addicional que això implica per a les famílies amb fills i filles que accedeixen a la universitat, fan que es tracti d’una situació excepcional dins de Catalunya.

Per poder optar a aquests ajuts, que es gestionaran mitjançant l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), serà necessari haver completat el darrer curs de batxillerat en un centre d’ensenyament secundari localitzat en una de les comarques esmentades o acreditar documentalment haver estat empadronat en un municipi de les comarques esmentades entre l’1 de gener de 2003 i el moment d’acceptació de la beca.

Aquesta primera convocatòria afectarà únicament els estudiants de nou accés. La quantitat total assignada al programa és de 200.000€, amb un màxim de 2.000€ per beca. La quantitat de cada ajut dependrà del nivell de renda familiar i de la distància geogràfica des del municipi d’origen fins al centre universitari, així com del nombre de beques concedides.

Les primeres previsions per a la convocatòria 2004/05 indiquen un nombre total estimat d’entre 100 i 150 beques, que suposen una cobertura aproximada d’entre el 40 i el 60% dels nous universitaris procedents d’aquestes comarques.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined