Els estudiants s'han examinat avui a les PAU de les proves corresponents a les diferents vies d'accés

El segon dia de les Proves d'Accés a la Universitat, que finalitzaran demà, s'ha desenvolupat amb plena normalitat

query_builder   16 juny 2004 15:17

event_note Nota de premsa

Els estudiants s'han examinat avui a les PAU de les proves corresponents a les diferents vies d'accés

El segon dia de les Proves d'Accés a la Universitat, que finalitzaran demà, s'ha desenvolupat amb plena normalitat

El segon dia de les Proves d’Accés a la Universitat s’ha tancat avui sense que s’hagi produït cap incidència destacable. Aquest matí, els gairebé 25.000 estudiants que s’han examinat a primera hora ho han fet de les últimes disciplines corresponents a les matèries comunes. El 55% dels alumnes (13.552) han triat Història i un 45% (11.222) Filosofia. Posteriorment, s’han examinat de les matèries obligatòries corresponents a les diferents vies d’accés: Física els de la Via 1 (Científico-tècnica); Química els de la 2 (Ciències de la Salut); Llatí els de la 3 (Humanitats); Geografia els de la 4 (Ciències Socials); i Dibuix artístic els de la 5 (Arts).

A la prova d’Història, els alumnes havien de triar entre un fragment de l’obra “Lo catalanisme”, escrita el 1886 per Valentí Almirall, i dos textos que fan referència al dret a vot de les dones a l’època de la República. El primer és una intervenció de Clara Campoamor a les Corts de Madrid defensant la participació de la dona en política, i l’altre és un article publicat al diari El Diluvio (publicació radical d’esquerres) en què es critica la concessió del dret a vot a les dones. En la de Filosofia, els textos eren de Plató (extret de l’obra “Menó”) i de Marx (de “Contribució a la crítica de l’economia política”).

Pel que fa a la prova de Llengua estrangera, que va tenir lloc ahir, una immensa majoria, el 97,5% dels estudiants (24.140), es va decantar per l’anglès, molt per davant del francès (565), l’alemany (62) i l’italià (7).

Al web del DURSI es poden consultar els criteris de correcció i qualificació específics de cadascuna de les proves de les PAU de juny 2004. La consulta es pot fer un cop finalitzat cada exercici, a l’adreça: www.gencat.net/dursi/pau.

Demà, últim dia de les PAU, els estudiants s’examinaran de la resta de matèries obligatòries corresponents a les diferents vies d’accés i d’una  disciplina suplementària, a triar entre diverses opcions en funció de la via. Recordem que els centres de batxillerat disposaran dels resultats detallats de les PAU a partir del 2 de juliol, però des del dia abans els estudiants ja podran consultar la nota global que han obtingut al web del DURSI (www.gencat.net/dursi).