Els consellers Marta Cid i Carles Solà inauguren demà el Saló de l'ensenyament en el marc de la Setmana de la Formació

query_builder   23 març 2004 11:15

event_note Nota de premsa

Els consellers Marta Cid i Carles Solà inauguren demà el Saló de l'ensenyament en el marc de la Setmana de la Formació

La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, i el conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), Carles Solà, inauguraran demà, dimecres, dia 24 de març, a les 9:00 hores, la 15ª edició del Saló de l’Ensenyament i la Formació Contínua. L’acte se celebrarà en el Palau nº 6 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

El Saló de l’Ensenyament s’emmarca en la Setmana de la Formació que per primera vegada ha convocat Fira de Barcelona en la qual, entre els dies 24 i 28 de març, se celebraran tres salons: Ensenyament (24 a 28 de març), Expodidàctica (25 a 27 de març) i Futura (26 i 27 de març).

La gran concentració de centres i entitats de l’àmbit educatiu que participen en aquesta convocatòria conjunta, un total de 324 expositors, convertirà Barcelona durant aquests dies en un dels destacats referents del món formatiu. El primer d’ells, el Saló de l’Ensenyament, reunirà 180 centres i entitats docents en els Palaus 6 i 7 del recinte firal amb l’oferta d’estudis reglats i no reglats, formació contínua i orientació ocupacional.

El certamen està dirigit, d’una banda, a joves majors de 15 anys interessats en continuar els seus estudis, així com a pares d’alumnes i professors; i d’altra banda, a professionals que desitgen accedir a estudis complementaris, a determinats nivells de formació contínua i orientació ocupacional. Durant la seva celebració es desenvoluparà el Fòrum del Treball per intercanviar idees i experiències i apropar el món laboral als estudiants.

El Saló de l’Ensenyament compta amb la coordinació del Departament d’Ensenyament i del DURSI, que aportaran en els seus stands tota la informació dels seus respectius nivells educatius, fent especial incidència en l’orientació personalitzada als visitants del Saló.

Dia 25, inauguració de Expodidàctica - Dins la Setmana de la Formació, dijous que ve, dia 25 de març, a les 17 hores, està prevista la inauguració d’Expodidàctica (Palau nº 7 del recinte firal) a càrrec de la consellera d’Ensenyament, Marta Cid, i la presidenta d’aquest Saló, Mercè Sala. En el seu programa d’activitats, el mateix dia 25 està programada la conferència inaugural que pronunciarà Josep Mª Terricabras, catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona, amb el títol “L’art d’educar” (18:00 hores, Palau de Congressos).

Per altra banda, els dies 26 i 27 de març se celebrarà en el Palau de Congressos la primera edició de Futura, un nou Saló dedicat a màsters i postgraus, que reunirà 44 centres nacionals i estrangers d’aquesta especialitat amb la representació d’un total de 3.500 cursos d’aquest nivell educatiu.