El DURSI, mitjançant el Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT), ha publicat en el seu web un estudi sobre la producció científica de Catalunya entre el 1981 i 2002. L’informe, elaborat pel Grup de recerca en Bibliometria i Avaluació en Ciència (BAC) de l’IMIM i per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), inclou el nombre de publicacions (articles, notes, revisions, etc) de 21 anys d’activitat científica i aglutina 235 disciplines diferents agrupades en sis grans àmbits de recerca: Biomedicina i Ciències de la Salut; Ciències; Enginyeria, Computació i Tecnologia; Ciències Socials i Ciències de la Conducta; Humanitats i Arts; i Ciències Multidisciplinars.

L’estudi, que inclou un apartat de comparació internacional, es basa en l’explotació d’una base de dades adquirida pel CIRIT a l’Institute for Scientific Information (ISI) que recull més de 8.600 revistes científiques d’influència. En aquests 21 anys d’anàlisi, s’han comptabilitzat un total de 64.905 documents citables procedents de Catalunya, molts dels quals han estat registrats en els darrers anys. Així, el nombre de documents citables ha passat de 4.514 en el període 1981-85 a 25.313 durant el període 1996-2000.

Aquest treball actualitza part de les dades d’un informe previ, codesenvolupat també pel CIRIT junt amb l’IMIM i la UPF, que analitzava el sistema català de ciència i tecnologia a partir de les seves publicacions científiques entre el 1981 i el 1998.

Tots dos informes es poden consultar al web del DURSI