El TDX ja permet consultar a Internet 2.000 tesis doctorals dels Països Catalans

La recent incorporació de la URL eleva a dotze les universitats adherides al projecte

query_builder   29 octubre 2004 10:00

event_note Nota de premsa

El TDX ja permet consultar a Internet 2.000 tesis doctorals dels Països Catalans

La recent incorporació de la URL eleva a dotze les universitats adherides al projecte

El servei de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX), que permet la cerca i la consulta a través d’Internet del text íntegre de les tesis doctorals que es realitzen a la majoria d’universitats dels Països Catalans, ha incorporat la tesi número 2.000.

Concretament, es tracta del treball ’Efectes de Geometria en les Propietats Electromagnètiques de Materials Lineals i de Superconductors en l’Estat Crític’, del Dr. Enric Pardo Vivé del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Entre finals de 2003 i setembre de 2004 el nombre de visites mensuals al TDX s’ha gairebé duplicat passant de més de 60.000 a 110.000 en total. El servidor TDX (www.tdx.cesca.es) és un dels exemples de promoció de l’accés obert de continguts digitals que promou la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

La Universitat Ramon Llull entra al sistema TDX

El passat 20 d’octubre el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, en tant que president de la Comissió Permanent del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA), la rectora de la Universitat Ramon Llull (URL), Esther Giménez-Salinas, i el president del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC), Joan Majó, varen signar el conveni d’adhesió de la URL al servidor TDX.

En total doncs, ja són dotze les universitats dels Països Catalans que participen en el projecte TDX. Així, a banda de la Universitat Ramon Llull hi ha la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Jaume I, Universitat de les Illes Balears i Universitat de València. El TDX forma part de la iniciativa internacional Biblioteca Digital en Xarxa de Tesis Doctorals i Tesines (NDLTD), en la qual participen 215 membres d’arreu del món.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined