La Generalitat aprova la construcció d'una rotonda a la sortida de l'autopista C-58 a Sant Quirze del Vallès

Es millorarà la seguretat viària de l'enllaç amb una inversió de 638.000 €

query_builder   10 febrer 2003 14:42

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la construcció d'una rotonda a la sortida de l'autopista C-58 a Sant Quirze del Vallès

Es millorarà la seguretat viària de l'enllaç amb una inversió de 638.000 €

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de construcció d’una rotonda i de millora del ramal d’incorporació, a la sortida de l’autopista C-58, de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), al polígon industrial de Can Casablanques. Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el segon trimestre de 2003 amb un termini d’execució de 5 mesos, té un pressupost de 638.000 EUR (106 MPTA).

Les obres consisteixen en la construcció d’una rotonda per unir el ramal de sortida de l’autopista amb l’avinguda Egara i el vial del polígon industrial. També es modificarà el ramal de sortida en direcció Barcelona. Amb aquesta actuació es millora la seguretat viària de l’enllaç.

Descripció de les obres

La futura rotonda disposarà d’un diàmetre exterior de 46 m fins a la línia blanca exterior i estarà enllumenada amb 8 projectors sobre una columna central de 16 m d’alçada. A més, disposarà d’una calçada anular de 8 m, un voral interior de 0,5 m i una anella transitable d’1,5 m. Resulta doncs, un illot central enjardinat de 26 m de diàmetre. Aquesta illa anirà coberta de terra vegetal.

De manera concèntrica amb l’illa es preveu una zona anular d’1,5 m d’amplada envoltada d’una vorada per tal poder facilitar el pas i el radi de gir dels camions que vagin cap a les instal·lacions industrials properes.

També es portarà a terme el reforç del ferm dels vials d’accés a la rotonda, així com la modificació del traçat del carril d’acceleració a la C-58 per tal poder millorar l’actual incorporació a l’esmentada autopista.

El projecte es completa amb els elements de drenatges longitudinal i transversal, barreres de seguretat, il·luminació i la senyalització vertical i horitzontal corresponent.