La Generalitat aprova l'ampliació de dos ponts a la B-124 a Monistrol de Calders (Bages)

S'incrementarà la seguretat del trànsit i dels vianants que hi circulen

query_builder   1 agost 2003 12:55

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova l'ampliació de dos ponts a la B-124 a Monistrol de Calders (Bages)

S'incrementarà la seguretat del trànsit i dels vianants que hi circulen

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte d’eixamplament de dos ponts situats als punts quilomètrics 32,45 i 32,92, respectivament, de la carretera B-124, al terme municipal de Monistrol de Calders (Bages). Aquesta actuació, que es preveu que comenci a finals d’aquest any amb un termini d’execució de 5 mesos, suposa una inversió de 843.000 EUR.

Fins ara els ponts només tenien una amplada de 5,2 m i no disposaven ni de vorals ni voreres, malgrat que estan situats molt a prop del nucli urbà de Monistrol de Calders.

Pont 1 (punt quilomètric 32,45)

La longitud d’ampliació del pont és de 62 m. L’amplada total del tauler és d’11,8 m, amb una calçada de 6,6 m i un carril de 3,3 m per sentit, així mateix està previst que hi hagi dues voreres d’1,75 m a cada banda del pont.

Pont 2 (punt quilomètric 32,92)

La longitud d’ampliació del segon pont és de 67 m. Les característiques d’aquest pont són les mateixes del pont anterior pel que fa a l’amplada del taulell, 11,8 m, i la calçada disposarà d’una amplada de 6,6 m i un carril de 3,3 m per sentit. Les voreres seran idèntiques a l’anterior, 2 x 1,75 m d’amplada.

Aquesta actuació es completa amb obres de drenatge, la senyalització horitzontal i vertical i la col·locació de barreres de seguretat metàl·liques. A més, es construiran passos de serveis sota voreres del pont i s’instal·larà l’enllumenat dels dos ponts.