La Generalitat adjudica la construcció de 22 habitatges de lloguer per a joves a Piera

query_builder   21 març 2003 11:03

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica la construcció de 22 habitatges de lloguer per a joves a Piera

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), ha adjudicat les obres de construcció d’una promoció de 22 habitatges de lloguer per a joves al carrer de la Plaça de Piera (Anoia). Aquesta actuació suposa una inversió d’1,5 MEUR per part de la Generalitat.

Descripció de les obres

La promoció preveu la distribució dels habitatges en dos edificis i la urbanització d’un pati/plaça, obert al públic entre els dos blocs, al que s’accedirà per un nou pas per a vianants que connectarà els carrers de la Plaça i Canigó. L’aparcament de 22 places està situat a la planta soterrani entre els dos edificis.

L’edifici del carrer de la Plaça, està ocupat en part per l’edifici de l’antic ajuntament i combinarà la façana nova amb l’antiga per tal de conservar el rellotge i la campana existents. L’edifici serà de planta baixa més dos plantes pis amb un total de 8 habitatges, 4 per replà. Els habitatges tindran una superfície útil d’entre 37 m2 i 43 m2, amb un dormitori. A la planta baixa hi haurà un local per a usos de l’ajuntament.

L’edifici amb façana al carrer Canigó, serà de planta baixa, on hi hauran dos habitatges d’un dormitori, més tres plantes pis on se situaran 12 habitatges de dos dormitoris. Els habitatges tindran una superfície útil d’entre 46 m2, el més petit, i 53 m2, el més gran.

Aquesta promoció s’inclou en el Programa d’habitatge i sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves.

Rehabilitació del carrer Major

A més d’aquesta obra, la Generalitat està participant en les obres de rehabilitació del carrer Major que executa l’Ajuntament de Piera amb l’objectiu de revitalitzar aquest eix que ha anat perdent activitat econòmica a favor de zones situades a la carretera de Martorell a Igualada. L’obra, que té un pressupost de 763.152,04 EUR i és a punt de finalitzar, està finançada per l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl, qui aporta aproximadament el 25% del cost total.