La Generalitat adjudica la 2a i la 3a fase de les obres de restauració del Camí Gaudí de la Colònia Güell

query_builder   12 març 2003 19:34

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica la 2a i la 3a fase de les obres de restauració del Camí Gaudí de la Colònia Güell

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), ha adjudicat la 2a i 3a fase de la restauració del Camí Gaudí de la Colònia Güell. La Generalitat invertirà un total de 202.521 EUR en aquesta obra.

El Camí Gaudí passa per la pineda situada a llevant de la Colònia Güell i serà restaurat el tram entre l’espai dels bancs i l’esplanada de l’entorn de la Cripta Gaudí. L’obra preveu resoldre els problemes de drenatge del camí, restaurar els marges, mantenir les obres de fàbrica (cunetes, escales, murs, etc) originals, tot restaurant-les, i fer les noves amb els materials i sistemes constructius tradicionals. A més, es col·locarà un mobiliari urbà en consonància amb l’entorn i millorar les fortes pendents d’algunes zones del recorregut.

Així mateix, es recuperarà l’aspecte forestal que devia tenir la zona quan es va construir el camí. S’utilitzaran espècies de vegetació autòctona per crear un recorregut sota l’ombra d’arbres, entre arbusts i amb el terra cobert d’heura verda.

Aquesta obra forma part del protocol 2002-2004 de col·laboració que han signat els departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. D’acord amb aquest protocol, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destina l’1% del pressupost de les obres que promou a aquests projectes.