Aquest dilluns s'obre el carrer Numància al trànsit un cop acabades les obres en superfície del nou vestíbul de l'L3 a Sants-estació

query_builder   5 setembre 2003 14:51

event_note Nota de premsa

Aquest dilluns s'obre el carrer Numància al trànsit un cop acabades les obres en superfície del nou vestíbul de l'L3 a Sants-estació

El proper dilluns, 8 de setembre, es tornarà a obrir al trànsit el tram final del carrer Numància de Barcelona (entre el carrer Robrenyo i l’estació de Sants) un cop finalitzades les obres en superfície d’ampliació del vestíbul i d’adaptació per a persones de mobilitat reduïda (PMR) de l’estació de la línia 3 del metro de Sants-estació.

Es preveu asfaltar el tram aquest diumenge. En cas que la pluja impedeixi aquesta actuació, s’obriran 3 dels 5 carrils del carrer i s’anirà fent l’asfaltat quan les condicions meteorològiques ho permetin.

Les obres es van iniciar el 7 de juliol passat i s’han fet coincidir amb les vacances escolars. En aquests dos mesos, els treballs que s’han dut a terme són els següents:

 

·        Desviament d’un important col·lector.

·        Una excavació de 6 m de fondària en tota l’amplada del carrer.

·        Construcció de les bigues i del taulell del nou vestíbul.

 

Pel que fa a les obres posteriors d’excavació, l’enderroc del túnel i estructures internes, no són en superfície i, per tant, no afecten el trànsit.

Les obres de remodelació de l’estació de Sants-estació, on s’enllacen la línia 3 i la línia 5, s’engloba dins les actuacions per a eliminar barreres arquitectòniques que la Generalitat està duent a terme i que farà que l’any 2006 totes les estacions de metro i ferrocarril de la regió metropolitana estigui adaptades per a les PMR.

Actualment, de les 188 estacions existents, 68 ja estan adaptades, 18 en obres, i 102 estacions tenen el projecte en redacció o bé estan a punt de licitar les obres. A aquestes quantitats cal afegir-hi les 4 estacions de la nova L11 i les 46 estacions de la futura L9, les quals estaran completament adaptades