Solucionats els problemes de l'emissari de Pineda de Mar

query_builder   1 juliol 2004 17:25

event_note Nota de premsa

Solucionats els problemes de l'emissari de Pineda de Mar

Des de l’estiu de 2003, la platja de Pineda de Mar ha tingut diversos problemes amb la qualitat de l’aigua degut al deteriorament i posterior trencament d’algunes parts de l’emissari de Pineda de Mar. Les fuites s’han anat reparant conforme anaven apareixent. La darrera fuita, però, apareguda el 17 de juny, va posar de manifest la conveniència de la substitució d’un tram d’emissari.  Una feina que s’ha pogut fer aquesta setmana, concretament entre la nit de dimarts a dimecres. Un vaixell-draga, procedent de Menorca, ha aconseguit substituïr aquest tram de l’emissari, solucionant definitivament les fuites que afectaven la platja d’aquest municipi.

Així, la mateixa nit d’arribada del vaixell-draga, es va procedir a substituir una peça en forma de “S”, d’uns 4 metres d’alçada, que va ser incorporada al final dels anys vuitanta aprofitant unes obres de reparació. A més de la retirada d’aquesta peça, es van encaixar els trams marins de polietilè i fibrociment mitjançant carrets i brides metàl•liques.

Per realitzar els darrers treballs, va ser necessari aturar el pretractament de la depuradora entre les 18:00 hores del dimarts i les 04:00 hores de dimecres. Durant aquest temps, es va abocar directament a la platja de Pineda. A les 06:00 de dimecres, l’emissari ja tornava a estar en servei. Durant dimecres i avui dijous, s’han realitzat les darreres comprovacions i reajustaments d’aquest emisari.

L’Agència Catalana de l’Aigua continuarà fent el seguiment de la qualitat de l’aigua,  fins que es pugui autoritzar novament el bany.