Els inspectors de l’Agència Catalana de l’Aigua, el membres del Cos d’Agents Rurals i han intensificat les tasques de recollida de fuel i aigua dels marges del riu Fluvià. També, en coordinació de l’Agència de Residus de Catalunya, continuen les tasques de neteja del canal on es troba, contingut, el fuel abocat el passat 7 de juny de 2004. En aquest punt, es treballa en l’extracció del fuel de la vegetació, en les millores d’accés al canal i en la retirada dels sòls afectats per traslladar-los per a ser tractats.
En les darreres hores, els efectius del Departament de Medi Ambient i Habitatge han retirat del riu Fluvià 20 tones més de mescla de fuel i aigua. Així, el còmput final de tones recollides ja és de 190.
Durant les inspeccions visuals efectuades ahir, des de la mota del canal i aigües avall, visualment no s’aprecien restes de fuel en els marges de ribera i a la vegetació. De totes formes, el director dels Serveis Territorials a Girona, Gabriel Jover, ha indicat que “per valorar l’impacte real calen dades contrastades obtingudes per especialistes a partir de la presa de mostres de diferents paràmetres ambientals: aigua, sòls, macroinvertebrats, peixos i vegetació de ribera i, mantenir-los al llarg d’un termini de temps coherent fins que es considerés que han desaparegut els possibles efectes de l’impacte”.
Aquest matí s’ha dut a terme una reunió per preparar les accions a desenvolupar un cop finalitzi la fase d’emergència, és a dir, quan s’hagi extret tot el fuel del riu. En aquesta reunió han participat responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua, de la Direcció General de Medi Natural, de l’Agència de Residus i del Director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Girona.