Nous nomenaments al Departament de Medi Ambient i Habitatge

query_builder   29 gener 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Nous nomenaments al Departament de Medi Ambient i Habitatge

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui el nomenament de la nova directora general d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Carme Trilla i Bellart. Orgànicament, aquesta Direcció General està adscrita a la Secretaria d’Habitatge, encapçalada per Ricard Fernández Ontiveros.

Carme Trilla i Bellart és llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Va realitzar col·laboracions als serveis d’estudis de la Caixa de Sabadell i del Banc de Crèdit Local a Madrid. També va treballar als serveis de documentació i d’estudis de Banca Catalana a Barcelona, col·laborant especialment a l’àrea de comerç internacional. 

Entre 1984 i 1988 va prestar els seus serveis a la Generalitat, dirigint el Servei d’Estudis de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge.

Des del 1988 fins el 1994 va coordinar el Màster en Direcció d’Empreses Constructores i Immobiliàries, promogut per la Universitat Politècnica de Madrid, a Barcelona. També col·labora des de l’any 1989 amb l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya en l’àrea d’anàlisi econòmica del sector de la construcció.

Ha col·laborat amb la Universitat de Barcelona en l’organització i docència del títol propi de Graduat en Estudis Immobiliaris i de la Construcció, i amb la Universitat Pompeu Fabra en el Màster de Polítiques del Sector Públic.

Des de setembre de 1998 a juny de 1999 va treballar a l’Associació de promotors Constructors d’Edificis de Barcelona, en qualitat de directora del Gabinet d’Estudis i coordinadora de l’Aula Immobiliària.

Fins ara ha exercit la professió com a assessora privada en temes relacionats amb la construcció, el sector immobiliari i la política d’habitatge.

Anteriors nomenaments

Recordem que, el 23 de gener de 2004, el DOGC va publicar el nomenament dels següents càrrecs:

 Ricard Fernández Ontiveros, com a secretari d’Habitatge.

 Maria Comellas i Doñate, com a directora general de Qualitat Ambiental.

 Jordi Cañas i Sala, com a director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat.

 Ramon Luque i Porriño, com a director general del Medi Natural.

Ricard Fernández Ontiveros, secretari d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, és llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona. En el sector públic va ser el coordinador del Pla Estratègic de Santa Coloma entre el 1989 i el 1993. També va ser el director de l’Àrea d’Economia, Finances i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (1993-1996). Des del 1996 i fins el 2001 va ser el director financer i administratiu i gerent de l’empresa de promoció d’habitatge del Consell Comarcal del Barcelona, REGESA. També va ser professor d’Economia a la Fundació EMI entre el 1992 i el 2000.

Maria Comellas i Doñate, directora general de Qualitat Ambiental, des de 1999 és coordinadora de l’Àrea d’Acció Territorial i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Prèviament havia estat representant de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en la Xarxa de Ciutats cap a la Sostenibilitat i membre del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. Ha estat vicepresidenta de l’Associació de Defensa Forestal de Sant Feliu de Llobregat així com membre del Consell d’Administració del Patronat de la Serra de Collserola.

També ha estat consellera de Metropolitana de l’Entitat de Medi Ambient així com regidora de Medi Ambient, de Promoció econòmica i d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Jordi Cañas i Sala, director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, és llicenciat en Ciències Biològiques i ha cursat estudis complementaris d’Enginyeria Tècnica. Fins avui ha estat Director de Programes de l’empresa pública Viladecans Mediterrània, S.A. També havia treballat a: empreses de consultoria ambiental; el Servei d’Acció Comarcal de la Generalitat; la mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; el Consorci del Parc de Collserola i al Pla Delta de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Ha format part del grup de treball de la Tercera pista de l’Aeroport de Barcelona.

Ramon Luque i Porriño, director general de Medi Natural,  és llicenciat en Geografia i Història (Història Contemporània) per la Universitat de Barcelona. Des de 1975 i fins a 1982, va ser funcionari del Ministeri de Transport i Comunicacions, en situació de serveis especials. Des de 1982 és funcionari de la Generalitat  de Catalunya en situació de serveis especials (Conselleria d’Ensenyament). Professor de Secundària. És regidor de l’Ajuntament de l’Hospitalet des de 1987, regidor portaveu del Grup d’IC de 1987 a 1997, regidor de Medi Ambient i portaveu d’EuiA des de 1999 i tinent d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat i portaveu d’ICV-EUiA des de 2003.

Barcelona, 29 de gener de 2004010010010010010010010010010010010010010010010010