Millores a l'Espai Natural de l'Estany de Sils

Medi Ambient i Habitatge hi atorga una subvenció de 30.000 €

query_builder   18 juny 2004 16:36

event_note Nota de premsa

Millores a l'Espai Natural de l'Estany de Sils

Medi Ambient i Habitatge hi atorga una subvenció de 30.000 €

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, mitjançant la Direcció General del Medi Natural, ha aprovat l’atorgament d’una subvenció de 30.000 euros a l’Ajuntament de Sils per equipar el Centre d’Informació de l’Espai Natural de l’Estany de Sils i per fer millores a dos camins adjacents que formen part de l’itinerari de l’estany. D’aquesta manera, la Generalitat assumeix el 84% del cost de les obres previstes de realitzar en ambdós equipaments.

L’Espai Natural de l’Estany de Sils forma part del Pla d’espais d’interès natural i ha estat proposat per  integrar-se a la xarxa europea Natura 2000. La recuperació de la llacuna permanent de l’indret i la posada en marxa del Centre d’Informació, que permetrà millorar l’ús públic de l’indret i incidirà en la divulgació i la sensibilització envers els valors ecològics de l’estany, ha estat possible gràcies a la implicació conjunta de la societat civil, el món empresarial i l’Administració pública en un mateix projecte de conservació del medi natural.

Les actuacions concretes a realitzar consisteixen en l’adquisició d’equips informàtics i mobiliari per al centre i el dispositiu d’exposició de la maqueta interactiva de l’estany. Pel que fa a les obres en els dos camins adjacents, s’actuarà en un recorregut total de 1.900 m per millorar-ne l’estat actual i facilitar-ne l’ús als visitants de l’espai.