Medi Ambient tanca els accessos al massís de les Gavarres

El risc d'incendi en aquesta zona és extrem

query_builder   12 agost 2003 09:39

event_note Nota de premsa

Medi Ambient tanca els accessos al massís de les Gavarres

El risc d'incendi en aquesta zona és extrem

El Departament de Medi Ambient ha decidit avui i davant el risc extrem d’incendi restringir l’accés al massís de les Gavarres (Gironès i Baix Empordà). Les temperatures a la zona ja van arribar ahir als 40 graus i les humitats relatives van ser molt baixes durant el dia, entre un 10 i un 15 per cent.

El nivell 3 del Pla Alfa implica que es restringeixi l’accés a massissos forestals. L’activació d’aquest nivell suposa que a partir d’avui s’impedirà accedir a les Gavarres a tots aquells vehicles i persones no residents o autoritzades. Per aquest motiu el Cos d’ Agents Rurals ha col·locat  uns senyals de prohibit el pas al massís de les Gavarres i amb les patrulles vigilarà que tot estigui sota control.

Els Municipis que tenen pistes forestals en el massís de les Gavarres són: Bordils, Calonge, Cassà de la Selva, Castell d’Aro, Celrà, Cruïlles, Forallac, Girona, Juià, La Bisbal de l’Empordà, Llagostera, Llambilles, Madremanya, Mont-Ras, Palafrugell, Palamós, Quart, Sant Martí Vell, Santa Cristina d’Aro, Torrent i Vall-Llobrega. El Departament de Medi Ambient ha coordinat amb aquests ajuntaments la senyalització de la restricció dels accessos motoritzats i de vianants.

Les previsions meteorològiques per els pròxims tres dies indiquen condicions similars i fins que no es detecti una millora no es tornaran a obrir aquestes pistes forestals. A banda de les altes temperatures, la humitat relativa durant el dia i la nit a la zona és molt baixa i això fa que la vegetació sigui molt seca i no recuperi la humitat i per tant sigui molt més combustible.

L’Accés al massís de les Gavarres es va tancar l’última vegada l’any 2001 juntament amb el Massís de Montgrí. Aquesta vegada però, la situació de risc al Montgrí no és tan extrema perquè és una zona més propera al litoral i té una humitat relativa superior. 

El Massís de les Gavarres és un Pla d’espais d’interès natural de Catalunya (PEIN) . Es tracta d’un espai protegit del territori que té excepcionals valors naturals i representatius de la vegetació mediterrània.