Medi Ambient i Habitatge declara dos refugis de fauna salvatge a l'Empordà

query_builder   2 desembre 2004 18:28

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge declara dos refugis de fauna salvatge a l'Empordà

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l’Ordre del Departament de Medi Ambient i Habitatge per la qual es declaren dos refugis de fauna salvatge, un a Sant Pere Pescador i l’altre a Torroella de Montgrí, amb la finalitat de protegir-hi les comunitats animals i mantenir els equilibris biològics existents.

La Fundació Territori i Paisatge com a propietari de la finca de Ter Vell a Torroella de Montgrí ( Baix Empordà) i la finca Mig de Dos Rius a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) va presentar una sol•licitud perquè es declaressin refugis de fauna salvatge, atès que aquests terrenys eren fins ara una zona comuna de caça. El Consell de Caça de Girona ha emès dos informes favorables sobre l’expedient de creació d’aquests refugi de fauna salvatge de la finca Sot del Fuster.

La creació de refugis de fauna salvatge es preveu a l’article 37 de la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals, com a àrees limitades per preservar la fauna, en les quals resta prohibida l’activitat de caça.

El refugi de fauna salvatge Mig de Dos Rius té una superfície de 10 hectàrees i  el del Ter Vell de 2,57 hectàrees. L’administració i el manteniment d’aquests refugis corresponen a la Fundació Territori i Paisatge, que haurà de presentar una memòria a la Direcció General del Medi Natural on quedin reflectides les activitats fetes i els resultats obtinguts.

A partir d’avui queda prohibida la caça als refugis, i només la Direcció General del Medi Natural en concedirà permisos especials i de manera excepcional quan sigui necessari per raons d’ordre biològic o científic.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined