Medi Ambient i Habitatge declara un nou refugi de fauna salvatge al Segrià

query_builder   3 desembre 2004 12:35

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge declara un nou refugi de fauna salvatge al Segrià

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l’Ordre del Departament de Medi Ambient i Habitatge per la qual es declara refugi de fauna salvatge la finca Sot del Fuster, al terme municipal de Vilanova de la Barca (Segrià), amb la finalitat de protegir-hi les comunitats animals i mantenir els equilibris biològics existents.

La Fundació Territori i Paisatge com a propietari de la finca va presentar una sol•licitud perquè es declarés refugi de fauna salvatge, atès que els terrenys que el formen eren fins ara una zona comuna de caça. El Consell de Caça de Lleida ha emès un informe favorable sobre l’expedient de creació del refugi de fauna salvatge de la finca Sot del Fuster.

La creació de refugis de fauna salvatge es preveu a l’article 37 de la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals, com a àrees limitades per preservar la fauna, en les quals resta prohibida l’activitat de caça.

Aquest nou refugi de fauna salvatge té una superfície de 5,59 hectàrees i l’administració i el manteniment del refugi corresponen a la Fundació Territori i Paisatge, que haurà de presentar una memòria a la Direcció General del Medi Natural on quedin reflectides les activitats fetes i els resultats obtinguts.

A partir d’avui queda prohibida la caça al refugi, i només la Direcció General del Medi Natural en concedirà permisos especials i de manera excepcional quan sigui necessari per raons d’ordre biològic o científic.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined