La tèrmica de Sant Pere de Torelló es reconvertirà en una central de biomassa

query_builder   12 novembre 2004 16:42

event_note Nota de premsa

La tèrmica de Sant Pere de Torelló es reconvertirà en una central de biomassa

Se n’elaborarà un nou projecte i es recolliran totes les allegacions presentadesLa directora general de Qualitat Ambiental diu que és absolutament fals que el nou projecte prevegi de poder cremar en aquesta planta purins, gallinassa, fangs de depuradora, animals morts o residus carnis

Davant de les informacions publicades darrerament respecte a la construcció d’una central tèrmica de combustible preparat a Sant Pere de Torelló, el Departament de Medi Ambient i Habitatge vol fer els aclariments següents:

El Departament no autoritzarà la planta sol•licitada a Sant Pere de Torelló, tal com ja va fer públic al mes de setembre. La proposta de resolució estableix que la tèrmica es reconverteixi en una planta de biomassa.

Aquesta proposta de resolució s’ha comunicat a totes les parts interessades, que hi han presentat les seves al•legacions. La Direcció General de Qualitat Ambiental està analitzant totes les al•legacions presentades per l’empresa, els ajuntaments, les entitats i d’altres parts interessades, i a partir de les propostes rebudes es formularà un nou projecte, que de cap manera està encara enllestit.

La directora general de Qualitat Ambiental, Maria Comellas, ha manifestat avui que “... és absolutament fals que el nou projecte prevegi de poder cremar en aquesta planta purins, gallinassa, fangs de depuradora, animals morts o residus carnis”.

Cal tenir en compte que, en aquests moments, el subministrament energètic de la vall del Ges s’obté bàsicament del fuel, combustible que contamina l’atmosfera de sofre i altres contaminants, a més d’emetre CO2. Amb aquesta central de biomassa es podria arribar a subministrar aigua calenta, calefacció i energia elèctrica a tota la vall d’una manera més respectuosa amb l’entorn i aplicant la voluntat del nou Govern de complir el Protocol de Kyoto. L’adopció d’aquest sistema de producció energètica permet que Catalunya, d’una banda, compleixi la Directiva europea que internalitza el Protocol, és a dir, que contribueixi a la reducció d’emissions de diòxid de carboni, i, de l’altra, impulsa una gestió més efectiva dels residus de la pràctica forestal i de l’agricultura. D’aquesta manera, a més de garantir el subministrament elèctric de qualitat, es protegeix el medi ambient.