L’Ambibus és la unitat mòbil d’educació ambiental del Departament de Medi Ambient de la Generalitat. Del 5 al 8 de setembre està estacionat a la població de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

L’Ambibus s’utilitza com a suport per a la campanya de recollida domiciliaria de fracció orgànica que el Departament de Medi Ambient porta a terme als municipis de Catalunya des de l’any 1997 i és utilitzat com una eina de comunicació i sensibilització ambiental.

L’interior de l’Ambibus mostra l’exposició "Recollim les deixalles" sobre la temàtica dels residus domiciliaris, que fa una especial incidència en la recollida selectiva de la fracció orgànica, amb l’objectiu de, per una banda, donar a conèixer la seva composició a les llars, la problemàtica que genera, la gestió que es porta a terme i la solució que suposa la realització de compost a partir de la fracció orgànica dels residus municipals i, per l’altra, fomentar la selecció en origen de les escombraries domiciliàries i conèixer els usos del compost.

L’Ambibus, a més, disposa d’una petita mostra de les publicacions del Departament de Medi Ambient. Les estades de l’Ambibus entre setmana són principalment reservades als grups d’escolars i les persones interessades. El cap de setmana resta obert al públic i, molt especialment, als agrupaments de la comarca: esplais, grups excursionistes, etc.

Del 5 al 8 de setembre estarà estacionat a la població de Santa Perpètua de Mogoda.