Habitatge convoca el segon concurs d'arquitectes per a la construcció de 740 habitatges de protecció oficial

query_builder   30 setembre 2004 14:02

event_note Nota de premsa

Habitatge convoca el segon concurs d'arquitectes per a la construcció de 740 habitatges de protecció oficial

La Secretaria d’Habitatge, a través de la Direcció General d’Habitatge, ha convocat el segon concurs d’assistència tècnica per elegir els arquitectes que hauran de desenvolupar els projectes i les obres de 15 actuacions d’habitatge protegit, mitjançant l’Institut Català del Sòl. El primer dels concursos es va obrir el passat mes de maig i preveia el desenvolupament d’unes altres 15 actuacions.

Aquestes noves 15 actuacions suposaran la construcció de 740 habitatges en diferents punts de Catalunya i inclouen actuacions destinades a habitatges amb protecció oficial de lloguer i de compravenda, i també habitatges assistits de lloguer per a gent gran i habitatges de lloguer rotacional per a joves.

En total, entre el primer i el segon concurs de l’any 2004, es preveu la construcció d’uns 1.260 habitatges. Abans de finalitzar l’any 2004, es preveu convocar un tercer concurs d’assistència tècnica, amb la qual cosa enguany se superarà en total la programació de més de 2.000 habitatges.

S’ha presentat al concurs un total de 196 equips d’arquitectes, d’entre els quals, i d’acord amb el Plec de condicions de la convocatòria i el procediment establert, s’han seleccionat 5 per a cadascuna de les actuacions. D’entre aquests 5 equips, el guanyador elaborarà els projectes bàsic i executiu, i dirigirà l’obra amb el seguiment de la Direcció General d’Habitatge i de l’Institut Català del Sòl.

Amb aquestes convocatòries, la Secretaria d’Habitatge porta a terme les actuacions d’habitatge protegit executades directament, amb la finalitat assolir els compromisos adquirits pel Govern de la Generalitat de facilitar l’accés a un habitatge digne als ciutadans amb nivells baixos d’ingressos.

En aquesta convocatòria s’inclouen actuacions als municipis de Badia del Vallès (Vallès Occidental), Begues (Baix Llobregat), Horta de Sant Joan (Terra Alta), l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Mataró (Maresme), Molins de Rei (Baix Llobregat), Palafrugell (Baix Empordà), Premià de Mar (Maresme), Sabadell (Vallès Occidental), Sant Pere de Torelló (Osona), i Tordera (Maresme).

Tots el projectes incorporaran els programes específics de construcció sostenible. Entre d’altres criteris d’eficiència energètica, es tindran en compte l’assolellament de la sala principal de l’habitatge, la ventilació creuada i la utilització de plaques solars per produir aigua calenta sanitària. També s’haurà de tenir en compte que els habitatges disposin de mecanismes estalviadors del consum d’aigua als aparells sanitaris, la previsió d’espais per a l’emmagatzematge per separat de les escombraries, i també la utilització de vidres dobles en les obertures orientades al nord.

S’hauran d’aplicar a tots els projectes els requeriments de sostenibilitat de l’article 24 del Decret 157/2002. Les solucions han de ser senzilles i incorporades en el disseny de l’edifici mateix, i han de repercutir en la disminució de les demandes tèrmiques de climatització dels habitatges tant en la seva fase de construcció com al llarg de la seva vidaútil.

Es valoraran les propostes que incorporin sistemes industrialitzats que facilitin la construcció en sec i possibilitin una fàcil deconstrucció dels diferents elements que componen l’obra.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined