El govern català i el món universitari reflexionen sobre l'habitatge a diferents comunitats

Jornada sobre els nous desenvolupaments normatius en Habitatge i Urbanisme

query_builder   21 octubre 2004 09:31

event_note Nota de premsa

El govern català i el món universitari reflexionen sobre l'habitatge a diferents comunitats

Jornada sobre els nous desenvolupaments normatius en Habitatge i Urbanisme

El secretari d’Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, afirma que el nombre de pisos socials per a immigrants no respon al percentatge de població estrangera

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha manifestat aquest matí que “la nostra obligació és poder satisfer la demanda social d’habitatge en segments de població a diferents etapes de la vida, per edats i necessitats”. Milà ha inaugurat la Jornada sobre els nous desenvolupaments normatius en matèria d’Habitatge i Urbanisme, celebrada a la Facultat de Dret de Barcelona, on han participat professors universitaris i responsables d’institucions públiques d’aquest sector, procedents de Navarra, l’Aragó, Catalunya, Madrid i València.

La jornada ha servit per posar en comú diferents models normatius en matèria d’habitatge en un moment en què Catalunya acaba de presentar els projectes de Decret de Desplegament del Pla pel Dret a l’Habitatge i el Decret de Regulació del Pla de Rehabilitació d’Habitatges de Catalunya. El conseller ha indicat que per abordar el tema d’un habitatge digne cal tenir en compte la cultura del país: “El dret a l’habitatge s’associa al dret a tenir un patrimoni i un canvi d’aquest model implicaria un canvi sociològic”.

El director general d’Habitatge i de la Rehabilitació del Departament d’Obres Públiques, Urbanisme i Transports del Govern d’Aragó, Julio César Tejedor, ha destacat la necessitat de disposar d’un registre únic de sol•licituds, un element que Catalunya crearà pròximament a través de l’Agència Catalana de l’Habitatge. “L’hem batejat amb el Toc, Toc i ens ha permès saber quina és la demanda real, en quins municipis i les rendes dels sol•licitants”. El professor de Dret Administratiu de la Universitat Pública de Navarra, Martín Ma. Razquín, ha posat sobre la taula el problema dels pisos buits: “Només a Navarra existeixen uns 30.000 habitatges desocupats”.

Durant la jornada, els diferents ponents han reflexionat sobre la necessitat d’unir esforços entre les administracions locals, autonòmiques i estatals i han coincidit en la necessitat de potenciar l’habitatge social amb criteris de sostenibilitat.

Sistema d’adjudicacions a Catalunya

El secretari d’Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, ha afirmat que “el nombre de pisos socials per a immigrants no respon al percentatge de població estrangera” en clara al•lusió a l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que dimecres va declarar que els pisos de protecció oficial “van a parar a la immigració”. El secretari d’Habitatge ha indicat: “El que ens ha de preocupar és precisament que molts immigrants no tenen accés a un habitatge digne per qüestions econòmiques o perquè els ajuntaments demanen un nombre elevat d’anys censats com a requisit per accedir a un habitatge públic”. Dades aportades per Adigsa, empresa pública que administra i gestiona els habitatges públics, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, mostren el nombre d’habitatges adjudicats a persones d’origen extracomunitari a diferents promocions des de l’abril d’aquest any fins a l’actualitat:

Promoció Municipi Habitatges Habitatges adjudicats

a immigrants

La Tela Granollers 15 1

Alps Cornellà 76 8

Via Trajana  Barcelona 42 2

Sant Roc Bloc MN Badalona 96 14

Valparaíso Cunit (Tarragona) 48 6

Cendra Tàrrega (Lleida) 5 1

Polvorí  Barcelona 111 4

Lancaster Barcelona 28 7

Proa Olot 18 2

Marquès de Tamarit Altafulla 24 4

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined