El director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat clou una jornada per a la gestió integrada de zones costaneres a Catalunya

query_builder   4 febrer 2004 00:00

event_note Nota de premsa

El director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat clou una jornada per a la gestió integrada de zones costaneres a Catalunya

L’acte, celebrat a Tortosa, compta amb la participació de representants polítics i tècnics de diferents comarques litorals de Catalunya.Vol fomentar la coordinació i la participació de tots els agents que interaccionen en el litoral (actors econòmics, centres de recerca, universitats, ONG, ciutadans, etc.)La jornada s’emmarca dins el projecte Interreg IIIB-Medoc anomenat ENPLAN "d’avaluació ambiental de plans i programes"

El director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat de Medi Ambient i Habitatge, Jordi Cañas, ha clos aquesta tarda la Jornada “Iniciativa estratègica per a la gestió integrada de zones costaneres de Catalunya” que s’ha celebrat els dies 3 i 4 de febrer a Tortosa amb una destacada participació.

El litoral de Catalunya ha acollit al llarg de la història una elevada activitat humana. En les darreres dècades, aquesta activitat s’ha intensificat tot plantejant un repte per a la sostenibilitat. L’increment de la pressió demogràfica, urbanística, industrial i turística sobre el litoral català contribueix a una progressiva degradació dels recursos naturals (ecosistemes, qualitat de l’aigua, recursos pesquers, etc.) i ha tingut –i té- conseqüències socials i econòmiques significatives.

Per donar una resposta integrada a aquest repte, calen noves indicacions per a conservar i recuperar els seus recursos patrimonials i contribuir a un nou impuls dels sectors que hi actuen. Aquestes directrius, a més, requereixen necessàriament d’una correcta coordinació entre totes les administracions i els agents implicats en la planificació i gestió d’aquest territori i de les seves activitats.

La jornada, organitzada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, s’emmarca en el projecte Interreg IIIB-Medoc ENPLAN “d’Avaluació ambiental de plans i programes”  i aposta per un nou model de planificació integrada sostenible d’acord amb les noves exigències normatives i les directrius internacionals i europees actuals.

Aquesta jornada és la quarta d’un seguit de jornades de consulta als diferents agents que intervenen al litoral (administracions, empreses, professionals independents, centres de recerca, col·lectius ecologistes, etc.) amb l’objectiu de generar una reflexió àmplia sobre el futur del litoral català.