El Servei Meteorològic de Catalunya edita una publicació sobre els llamps

query_builder   13 desembre 2004 10:11

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya edita una publicació sobre els llamps

El Servei Meteorològic de Catalunya, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha editat el segon número del col•leccionable “Publicacions Breus del Servei Meteorològic de Catalunya”. Aquesta col•lecció pretén donar a conèixer algunes de les tasques dutes a terme pel SMC, amb la intenció que sigui útil tant per als professionals de la meteorologia com per als mitjans de comunicació i el gran públic.

El segon número Els llamps. Detecció i seguiment de tempestes, s’ocupa d’aquest fenomen atmosfèric i de la seva detecció. Les tempestes són un fenomen força imprevisible i la seva detecció ha esdevingut un repte considerable per al conjunt dels països industrialitzats. Aquesta necessitat ha comportat el desenvolupament de sistemes destinats a detectar-les i preveure’n la trajectòria. El SMC va inaugurar, l’abril de 2003, la seva Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques (XDDE), que suposa un important pas endavant en la detecció a temps real de les tempestes i en el pronòstic a molt curt termini de la seva trajectòria. La XDDE, que cobreix tot Catalunya, dóna suport a la vigilància de situacions meteorològiques de risc i a l’assessorament a protecció civil.

El col•leccionable Els llamps. Detecció i seguiment de tempestes es pot trobar en format digital a la pàgina web de l’SMC, i a les biblioteques de la Generalitat i de les universitats.