El Conseller Espadaler anuncia que els ramaders que contaminin hauran de pagar el cànon de l'aigua [Actualitzada]

query_builder   28 gener 2003 13:39

event_note Nota de premsa

El Conseller Espadaler anuncia que els ramaders que contaminin hauran de pagar el cànon de l'aigua [Actualitzada]

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha anunciat avui, en el transcurs d’una entrevista en el programa Bon Dia Catalunya, de TV3, que  “les granges que contaminin els aqüífers hauran de pagar, per primera vegada, el coeficient de l’1,25 aplicat al cànon de l’aigua".

El conseller de Medi Ambient ha manifestat que aquesta nova mesura s’aplicarà després de l’acord a que es va arribar i que va ser votat favorablement per tots els grups parlamentaris, amb l’excepció del grup dels socialistes, en el Debat de Pressupostos del passat mes de desembre.

Ramon Espadaler ha volgut destacar que "la cabana porcina, que representa el 30% del producte agrari a Catalunya, és substancial per mantenir el nostre equilibri territorial. La ramaderia sostenible ha d’oferir rendibilitat als ramaders però sense posar en risc el medi ambient. Únicament la ramaderia sostenible serà competitiva en el futur i actualment és imprescindible internalitzar els costos. Sóc conscient que l’evolució és un procés transitori que demana temps, però en aquests moments, el 90 % de les explotacions han presentat els seus plans o el tenen en tràmit”.

El conseller ha volgut deixar clar que “el Departament de Medi Ambient proposa models diferents per afrontar el problema dels purins i ajudarà a la realització i posta en marxa dels Plans de Gestió de les Dejeccions Ramaderes, a la realització d’infrastructures i a facilitar la sortida dels excedents de purins. Però també serà sever per exigir l’acompliment de la legislació que ens ha de portar al model que hem definit i que és el correcte per no afectar el medi ambient."