El Departament de Medi Ambient i l'ajuntament de Pineda tanquen l'acord per fer realitat la depuradora de l'Alt Maresme

query_builder   11 febrer 2003 12:25

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient i l'ajuntament de Pineda tanquen l'acord per fer realitat la depuradora de l'Alt Maresme

 L’alcalde de Pineda i la directora de l’Agència Catalana de l’Aigua han arribat a un acord per accelerar les obres de construcció del sistema de Sanejament de l’Alt Maresme Amb la Depuradora de Pineda, que sanejarà les aigües residuals urbanes de Pineda, Santa Susanna, Calella, Palafolls i Malgrat, es completa el primer programa de sanejament

Aquest matí, l’alcalde de Pineda, Joan Morell, i la directora de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), del Departament de Medi Ambient, Marta Lacambra, han arribat a un acord per a l’execució del sistema de sanejament de l’Alt Maresme.

L’Alcalde de Pineda ha agraït que l’Agència Catalana de l’Aigua hagi estat sensible a les peticions de l’Ajuntament, i també ha volgut deixar palès el suport personal dels alcaldes dels municipis beneficiats per la depuradora -Santa Susanna, Calella, Palafolls i Malgrat-, així com la tasca de la Plataforma. Bàsicament, l’acord té com a conseqüència que els col·lectors passaran per la carretera en lloc de fer-ho per la riera. L’Agència Catalana de l’Aigua ha considerat aquesta opció de l’ajuntament que, tot i no ser la mes idònia tècnicament, és del tot correcta.

Com a conseqüència d’aquest acord, l’Agència està redactant un nou projecte d’aquest tram de col·lectors, i reiniciarà d’immediat les obres del col·lectors del passeig marítim, i també traurà a licitació les obres de la depuradora que, amb una capacitat de tractament de 40.000.000 litres al dia, significarà un pas important per a completar el sanejament del territori.