El CEMA inicia la diagnosi ambiental del teixit industrial de Sant Pere de Torelló

query_builder   27 desembre 2004 16:36

event_note Nota de premsa

El CEMA inicia la diagnosi ambiental del teixit industrial de Sant Pere de Torelló

El Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient, CEMA, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, en col•laboració amb l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló, ha iniciat els treballs per realitzar la diagnosi ambiental del teixit industrial del municipi. La diagnosi té per objectiu identificar, les oportunitats de millora en un marc que fomenti l’ecologia industrial i la gestió ambiental cooperativa. Aquesta avaluació es fonamenta en l’estudi dels consums i corrents residuals, així com la gestió ambiental que ja es porta a les empreses de Sant Pere de Torelló. El projecte finalitzarà el 28 de febrer de 2005.

Aquests treballs tenen caràcter de prova pilot, ja que el CEMA també utilitzarà per definir l’esquema de treball que ha de permetre el desenvolupament d’una nova metodologia de treball orientada als polígons industrials. Una de les estratègies de què disposa el CEMA perquè les indústries catalanes adoptin pràctiques i tecnologies que condueixin a la reducció en origen dels residus i emissions contaminants és la DAOM (Diagnosi Ambiental d’Oportunitats de Minimització), que permet identificar oportunitats de minimització a les empreses i proposar alternatives avaluades tècnicament i econòmicament.

La DAOM és una eina que ha estat provada amb èxit en més de 375 empreses de Catalunya de diferents sectors industrials i no industrials, ja sigui de forma individual o formant part d’un grup de treball sectorial. Aquesta és l’eina que es preveu utilitzar com a suport, de cara a la realització de diagnosis ambientals de polígons industrials.