Convenis entre Medi Ambient i Habitatge i l'Ajuntament de Terrassa per construir nous habitatges socials

query_builder   28 juliol 2004 16:08

event_note Nota de premsa

Convenis entre Medi Ambient i Habitatge i l'Ajuntament de Terrassa per construir nous habitatges socials

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, i l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, han signat aquest matí un conveni marc per establir l’estratègia d’actuació en matèria d’habitatge social en el municipi i les línies de col•laboració per a fer-lo efectiu. Així mateix, també han signat un altre conveni per a la construcció de 38 habitatges al  Pla de les Fonts.

Amb el conveni marc, el Departament de Medi Ambient i Habitatge, mitjançant la Secretaria d’Habitatge, es compromet a desenvolupar i gestionar els sòls actualment propietat de l’Institut Català del Sòl, i també a promoure’n de nous dins l’àmbit municipal per destinar-los a habitatges protegits. També es concertaran amb el municipi l’aplicació de les línies d’ajuts a la promoció del sòl, la construcció, la compra i la rehabilitació d’habitatges establerts en el Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Terrassa elaborarà una memòria social que avaluï i justifiqui les necessitats reals d’habitatge al municipi i les necessitats de rehabilitació del patrimoni d’habitatge, amb una valoració de l’estat de conservació del parc d’habitatge dels barris del municipi i una proposta de les línies d’actuació més convenients. A més, l’Ajuntament cedirà de manera gratuïta sòl urbà urbanitzable per fer efectiu l’accés dels ciutadans a un habitatge digne i adequat.

L’alcalde de Terrassa i el conseller de Medi Ambient i Habitatge també han signat un conveni per construir habitatges amb protecció oficial al Pla de Les Fonts. La nova construcció s’ubicarà en una finca propietat de l’Institut Català del Sòl situada al carrer Mossèn Josep Pons num.39 cantonada amb el carrer Maria Verdaguer. La Direcció General d’Habitatge, a través de l’Institut Català del Sòl, durà a terme la nova promoció de 38 habitatges i 38 aparcaments. Aquests habitatges seran de lloguer i aniran destinats a persones amb residència permanent o bé amb lloc de treball al municipi de Terrassa.