Conveni per a construir 64 habitatges de lloguer assistit per a gent gran a Vic

query_builder   3 desembre 2004 12:51

event_note Nota de premsa

Conveni per a construir 64 habitatges de lloguer assistit per a gent gran a Vic

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, i l’alcalde de Vic, Jacint Codina, han signat aquest matí un conveni per a la construcció de 64 habitatges de lloguer assistit  per a gent gran amb protecció oficial en aquest municipi.

L’Ajuntament de Vic és propietari d’una finca de 8260 m2 situada entre els carrers de la Laura, de Josep Irla, Ermita de Sant Sixt i de l’Esbart. La finca forma part del sector residencial El Nadal, que és un dels sectors de ponent cap on s’ha orientat el creixement residencial del municipi. En l’actualitat, el sector el Nadal està totalment urbanitzat i l’emplaçament de l’illa destinada a gent gran és confrontant amb un dels corredors mediambientals transversals entre la ciutat i el territori.

Aquesta finca es dividirà en dos, en una part s’hi construirà una residència de gent gran d’uns 4.800 m2 i a l’altre, habitatges assistits. Per portar a terme la construcció d’aquests habitatges l’Ajuntament cedeix a l’Institut Català del Sòl un espai de 3.475 m2, on cal afegir la superfície destinada aparcament en soterrani. La finca se cedirà de manera gratuïta i lliure de càrregues, totalment urbanitzada i amb els serveis d’aigua, clavegueram i electricitat.

Per la seva banda, la Direcció General d’Habitatge, mitjançant l’Institut Català del Sòl, durà a terme una promoció de 64 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer assistit i destinats a gent gran. L’atenció a la gent gran serà a càrrec de l’Ajuntament mitjançant una entitat assistencial o hospitalària. La conservació i el manteniment dels habitatges serà a càrrec d’ADIGSA. L’Ajuntament i la Generalitat participaran en la definició dels criteris d’adjudicació. Els habitatges tindran una superfície útils d’uns 40 m2, amb un dormitori doble, bany complet i cuina oberta a la sala o semi-oberta. El projecte arquitectònic dels habitatges, que s’està redactant per part de l‘arquitecte Josep-Oriol Tintoré i Espuny, contemplarà la seva adequació i relació, tant funcional com arquitectònica, amb la futura residència per a la gent gran.

L’Ajuntament de Vic tramitarà la figura urbanística adequada per tal de qualificar la finca com a un sistema d’equipament públic destinat a habitatge dotacional. Això s’haurà de fer abans de 4 mesos a partir de la signatura del conveni.

El preu del lloguer mensual dels habitatges de 40 m2 útils, segons el mòdul de protecció oficial vigent, serà de 135 € al mes. Aquest import no inclou el lloguer de la plaça d’aparcament en el seu cas, ni les despeses de comunitat. Aquest mòdul serà actualitzat anualment.

Es preveu que els habitatges pugui ser lliurats durant el primer trimestre de l’any 2007.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined