Aprovada la darrera fase de l'endegament de l'Anoia al seu pas per La Pobla de Claramunt

query_builder   8 maig 2003 16:07

event_note Nota de premsa

Aprovada la darrera fase de l'endegament de l'Anoia al seu pas per La Pobla de Claramunt

 L’Agència Catalana de l’Aigua també farà un estudi d’abastament d’aigua potable del nucli urbà de Fillol, a Sant Martí de Tous

El Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), del Departament de Medi Ambient, ha aprovat aquest migdia les obres del projecte de terminació de l’endegament del riu Anoia al seu pas pel casc urbà de la Pobla de Claramunt, per un import de 321.187,95 euros, dels quals l’ACA en finançarà el 75%, és a dir, 240.890,96 euros més IVA.

Les obres consisteixen en la canalització i defensa del marge esquerre de la part restant del tram urbà del riu Anoia en una longitud de 633,40 metres, configurant amb l’obra executada del marge dret una secció de forma trapezoïdal de 30,82 metres d’amplada en la base inferior. També es farà una defensa del marge amb una escullera, i una capa de filtre. 

També s’ha aprovat avui l’inici d’un estudi d’abastament d’aigua potable al nucli urbà de Fillol, a Sant Martí de Tous.

Els habitants d’aquest nucli estan sotmesos a un precari abastament d’aigua potable, degut a la inexistència de punts de captació, tant superficials com subterranis. Fins ara, la distribució es fa amb cisternes i aigües de teulada.

L’estudi permetrà fer una campanya de camp per establir el lloc i tipus idoni de captació d’aigües .

El pressupost total de l’estudi és de 25.891,22 euros, finançat al 80% per l’ACA.