Simulacre d'accident d'avió a l'aeroport del Prat

L'exercici tindrà lloc demà dissabte a partir de les 11'00 hores

query_builder   6 juny 2003 14:20

event_note Nota de premsa

Simulacre d'accident d'avió a l'aeroport del Prat

L'exercici tindrà lloc demà dissabte a partir de les 11'00 hores

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que demà dissabte, 7 de juny, tindrà lloc, a partir de les 11’00 hores, un simulacre d’accident aeri a l’aeroport del Prat de Llobregat.

L’exercici consistirà en simular l’accident d’un Boeing 737, que tot just després d’aterrar se surt de la pista i s’incendia. S’ha programat una afectació màxima, amb 18 víctimes mortals i 54 persones ferides. Per tal de coordinar l’emergència, es constituïrà a l’aeroport un Centre de Comandament Avançat, mentre que AENA activarà el Pla d’Emergències de la instal·lació i el Centre d’Emergències de Catalunya, el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

El simulacre, en què hi haurà foc real, té per objectiu sotmetre a anàlisi l’operativitat del conjunt de cossos que haurien d’intervenir en una emergència com aquesta en un cas real. La normativa internacional d’aviació fa obligatòria aquesta mena d’exercicis, amb què es permet descobrir i corregir disfuncions del dispositiu d’emergències. Per aquesta raó, en el simulacre intervindran, entre d’altres, els Bombers d’AENA, Bombers de la Generalitat de Catalunya, serveis sanitaris, Mossos d’Esquadra i les policies locals dels municipis veïns de l’aeroport. En total, hi prendran part unes 300 persones, entre les quals també es comptabilitzen els 100 voluntaris que faran de passatge de l’avió accidentat i dels seus familiars.

Per cobrir la informació del simulacre, és necessari presentar-se a l’Oficina de Premsa de l’aeroport del Prat a les 10’00 hores. Prèviament, però, cal que tots els periodistes, fotògrafs i càmeres que hi vulguin assistir s’acreditin a través d’AENA. Per fer-ho, s’ha d’adreçar un fax al número 93-297-11-02 on hi constin les dades del mitjà, els noms, cognons i DNI de tots els informadors que hi vulguin assistir.

Cerdanyola del Vallès, 6 de juny de 2003

13’50 hores