Simulacre amb foc real a l'aeroport de Barcelona

El simulacre comportarà l'activació del Pla de Prortecció Civil de Catalunya

query_builder   4 juny 2003 22:14

event_note Nota de premsa

Simulacre amb foc real a l'aeroport de Barcelona

El simulacre comportarà l'activació del Pla de Prortecció Civil de Catalunya

El proper dissabte,  7 de juny, tindrà lloc un simulacre amb foc real a l’aeroport de Barcelona, al Prat de Llobregat. Aquest simulacre d’accident en l’aterratge d’una aeronau activarà el pla d’emergència interior de l’aeroport, en fase d’emergència general, i l’activació del Pla de Protecció Civil de Catalunya, (PROCICAT). 

Des del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) s’activarà el PROCICAT i es mobilitzarà els grups d’intervenció exteriors. Aquesta activació comporta l’actuació de tots els cossos de seguretat implicats, així com l’avís als municipis de la zona a través de la Policia Local. Totes les ciutats d’aquesta àrea, per la seva part, activaran els seus respectius Plans Bàsics d’Emergència Municipal i seguiran els protocols establerts per aquests casos.

El simulacre de PROCICAT implica l’actuació dels BOMBERS DE LA GENERALITAT i els MOSSOS D’ESQUADRA, així com els GRUPS SANITARIS. Tanmateix, es realitzaran els avisos corresponents a la Delegació Territorial del Govern a Barcelona i la Delegació del Govern. També serà activat el Grup de Suport Psicològic de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil.

CONVOCATÒRIA:   Simulacre a l’aeroport de Barcelona

DIA:       Dissabte, 7 de juny de 2003

HORA:      11:00 hores

LLOC:     AEROPORT DE BARCELONA. El Prat de Llobregat. OFICINA DE PREMSA   

Cerdanyola del Vallès, 4 de juny de 2003