Sobre el català a la Justícia

query_builder   5 novembre 2004 20:53

event_note Nota de premsa

Sobre el català a la Justícia

El Departament de Justícia s’ha assabentat pels mitjans informatius de la comunicació de l’aprovació d’un informe desfavorable de la Comissió d’Estudis del Consell General del Poder Judicial sobre la proposició de llei presentada pel Parlament de Catalunya al Congrés dels Diputats (Proposició de llei orgànica per la qual es modifica la Llei orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del poder judicial 125/000001), en què s’estableix el requisit de coneixement del dret català i de la llengua pròpia de Catalunya per al personal judicial que concursi per ocupar plaça en els òrgans judicials a Catalunya.

En tot cas, i sense tenir coneixement complet i directe del text de l’informe esmentat, el Departament de Justícia no entrarà per ara a valorar-ne l’argumentació.

El Departament de Justícia vol recordar que el Pla de Govern de la Generalitat 2004-2007 inclou com a objectius:

Donar suport a les iniciatives que portin al reconeixement de la realitat plurilingüística de l’Estat.

Impulsar la promoció de l’ús del català entre els professionals de l’Administració de justícia, inclosos jutges i fiscals.

Promoure el coneixement i l’ús habitual del català per part del personal al servei de l’Administració de justícia.

Garantir l’ús del català a tots els ciutadans.

La Proposició de llei esmentada és expressió política i legislativa de la voluntat d’aconseguir els objectius esmentats i de l’aspiració d’una àmplia majoria política catalana que també els comparteix.

El Departament confia que aquesta Proposició de llei sigui aprovada en el seu moment per les Corts espanyoles, com a òrgan de l’Estat que fa ús de la seva competència legislativa sense subjectar-se a altres instàncies.

D’aquesta manera, es podrà adequar la normativa legal en matèria de justícia a la realitat jurídica i lingüística de la societat espanyola, superant les inèrcies uniformistes del passat i algunes resistències corporatives que no han de condicionar l’interès general.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined