La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 08:35 hores, ha activat el Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) a causa d’un accident a la carretera C-16 a l’alçada del punt quilomètric 48’2, al seu pas per Pont de Vilomara i Rocafort.

A les 07:25 hores els bombers de la Generalitat han estat alertats d’un accident en el que s’hi han vist implicats una furgoneta i un camió cisterna de petites dimensions, tots dos amb matrícula de Barcelona. A causa de la col·lisió de la furgoneta amb la part posterior del camió, han quedat afectades, únicament, les vàlvules per on s’ha produït una petita fuita del producte que transportava,  ploriclorur d’alumini.

A conseqüència de l’accident, els conductors dels dos vehicles han resultat ferits lleus i han estat evacuats al Centre Hospitalari de Manresa.

Un total de 3 dotacions del cos dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat al lloc del sinistre, i en aquests moments procedeixen a escortar el camió cisterna accidentat fins el polígon industrial Bufalvent.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, s’ha hagut de tallar un carril de la carretera C-16 en direcció nord, tot i que a les 09:10 la situació ha quedat normalitzada.

Cerdanyola del Vallès, 31 d’octubre de 2003

09:30 hores