Mesures cautelars per l'accident de trànsit a Borges Blanques

query_builder   28 agost 2003 00:16

event_note Nota de premsa

Mesures cautelars per l'accident de trànsit a Borges Blanques

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, atesos als 2 accidents de trànsit que han patit 2 vehicles de Bombers de les mateixes característiques (bomba rural pesant de la marca Pegaso i rodes Firestone) ha pres la decisió cautelar d’immobilitzar tots els vehicles d’aquest tipus fins que no es tingui el resultat d’un informe pericial tècnic integral que determini la seva viabilitat.

A l’espera del resultat pericial definitiu, l’accident que avui ha patit aquest cotxe de bombers del parc Les, s’ha produït a causa de circumstàncies similars a les que va patir el passat 12 d’agost un cotxe d’iguals característiques a Seròs. Afegir que, el vehicle havia passat l’ITV satisfactòriament el març passat i tenia una antiguitat de 12 anys.

Amb la qual cosa des de la Direcció General i Seguretat Civil es demanarà, entre altres, un informe a la casa fabricant d’aquests vehicles, un al  subministrador de pneumàtics, i finalment, un altre a un al laboratori aliè perquè faci un dictamen integral de viabilitat.

A més, també, s’ha convocat per demà una reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, amb representació dels sindicats, per estudiar quines altres mesures s’han d’aplicar al respecte.

Aquests tipus de vehicles, es van començar a adquirir a partir del 1983 essent actualment un vehicle operatiu arreu de l’Estat. Des d’aleshores i pel que fa en el cos de Bombers de la Generalitat, no s’havia produït cap accident amb el grau de gravetat que han tingut aquests dos últims accidents d’aquest mes d’agost.

Cerdanyola del Vallès, 28 d’agost de 2003

23’50 hores