El Departament de Sanitat felicita els professionals dels 13 hospitals catalans guardonats en els TOP 20

query_builder   7 novembre 2003 13:21

event_note Nota de premsa

El Departament de Sanitat felicita els professionals dels 13 hospitals catalans guardonats en els TOP 20

Igualment expressa el seu reconeixement públic als equips dels 7 hospitals catalans distingits en els TOP 20 de l’Àrea de Cor

El Departament de Sanitat i Seguretat Social vol expressar públicament la seva felicitació i el seu reconeixement al conjunt de professionals, de totes les categories i àmbits, dels 13 hospitals catalans – dotze dels quals formen part de la Xarxa d’Hospitals d’Utilització Pública (XHUP) - que ahir van ser guardonats en els “TOP 20” de 2003, el programa d’avaluació de centres desenvolupat per la companyia privada de gestió sanitària IASIST.

El programa “Hospitals TOP 20” és una iniciativa adreçada a tots els hospitals que, de forma voluntària, volen participar en un procés de valoració objectiva de la seva tasca, que identifica els millors resultats a través d’un conjunt d’indicadors que es consideren consolidats en l’avaluació de centres, com ara els índexs de mortalitat, complicacions i readmissions ajustades per risc, estada mitjana ajustada per casuística i severitat o el coeficient d’ambulatorització. En aquesta quarta edició hi han participat 139 hospitals de 17 Comunitats Autònomes, d’entre els quals s’han escollit els 20 hospitals TOP.

En la categoria d’Hospitals Generals Petits han estat guardonats l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé de Berga, l’Hospital Sant Jaume d’Olot i el Pius Hospital de Valls.

En la categoria d’Hospitals Generals Mitjans han estat guardonats l’Hospital Municipal de Badalona, la Fundació Sanitària d’Igualada i l’Hospital de Figueres.

En la categoria de Grans Hospitals Generals s’ha guardonat l’Hospital General de Vic.

En la categoria d’Hospitals Docents han estat guardonats l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i el Consorci Sanitari de Terrassa.

En la categoria de Grans Hospitals Docents han estat guardonats l’Agrupació d’Hospitals Clínic i Sant Joan de Déu de Barcelona, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.

En la categoria d’Hospitals Privats el guardonat ha estat USP Institut Universitari Dexeus de Barcelona.

Àrea de Cor

Enguany, i derivat del programa “Hospitals TOP 20”, també s’han avaluat els millors 20 centres en l’Àrea de Cor, d’entre 119 d’arreu de l’Estat, en funció de dues patologies molt freqüents: la insuficiència cardíaca congestiva i la malaltia isquèmica coronària. Per a aquesta avaluació s’han tingut en compte en tots els casos els indicadors de mortalitat, la taxa de readmissions urgents a 30 dies i l’estada mitjana i, pel que fa a casos quirúrgics, les taxes d’infecció i hemorràgies post-quirúrgiques i el percentatge de bypass realitzats amb artèria mamària.

En aquest apartat, han destacat 7 hospitals catalans.

En el Grup de Cardiologia Mèdica - Hospitals Comarcals han estat guardonats l’Hospital Municipal de Badalona, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (Vilafranca del Penedès) i l’Hospital Sant Jaume d’Olot.

En el Grup de Cardiologia Mèdica  - Hospitals Generals i Docents han estat guardonats la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (Calella – Blanes) i el Consorci Sanitari Integral (l’Hospitalet de Llobregat).

En el Grup de Cirurgia Cardíaca han estat guardonats l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El Departament de Sanitat i Seguretat Social també expressa el seu reconeixement i la seva felicitació als professionals d’aquests centres.