El Departament de Salut reforça el transport sanitari amb trenta-un vehicles més amb motiu de la temporada estival

query_builder   28 juny 2004 14:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut reforça el transport sanitari amb trenta-un vehicles més amb motiu de la temporada estival

El Departament de Salut ha reforçat el servei de transport sanitari amb trenta-un vehicles més, amb motiu de la temporada estival, que es posa en funcionament durant gairebé tres mesos (del 19 de juny al 12 de setembre).

Els trenta-un vehicles de suport vital bàsic se situaran a les zones amb més afluència turística durant el període vacacional i reforçaran als ja existents de forma permanent en aquestes zones. Concretament 3 ambulàncies a la zona dels Pirineus (una amb base a Pont de Suert, una a Besalú i una a Puigcerdà); 9 més a la Costa Brava (Banyoles, Lloret de Mar, Palamós, Platja d’Aro, Riudellots de la Selva, Roses-Ampuriabrava, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farnés i Torroella de Montgrí); 8 al Maresme i al Barcelonès (Arenys de Mar-Caldetes, Badalona, Canet de Mar, Calella de Mar, El Masnou-Montgat, Malgrat de Mar, Mataró i Vilassar-Premià); 8 repartides per la zona de la Costa Daurada (Amposta, Calafell, Cambrils, El Vendrell, Mont-roig del Camp-Miami, Salou, Torredembarra i Vila-seca (La Pineda); 1 a la Terra Alta amb base a Horta de Sant Joan, 1 al Baix Llobregat (Castelldefels) i 1 al Garraf (Sitges).

Aquests reforços, superen en un  50% el dispositiu realitzat l’any passat i s’integren en el Pla Bàsic del Transport Sanitari, concebut com un pla dinàmic, que permet avaluar les necessitats en funció de les quals s’adopten mesures de reforç i de millora, com ara a l’hivern i a les vacances de l’estiu.

En el marc d’aquest Pla Bàsic, el Departament de Salut ha portat a terme altres actuacions per reforçar el servei de transport sanitari, entre les quals destaca seguir millorant l’accessibilitat al telèfon 061 des de tot el territori de Catalunya com a plataforma única d’accés als serveis d’urgències i emergències sanitàries.

Aquest telèfon permet universalitzar l’accés a la demanda d’assistència en cas d’urgència o emergència sanitària i unifica els procediments de resposta per què aquesta sigui equitativa i òptima. És a dir, qualsevol ciutadà, pot fer servir aquest número per demanar atenció sanitària urgent des de qualsevol punt de Catalunya.

A l’hora, també s’ha fet un reforçament del servei telefònic Sanitat Respon 902 111 444 per donar resposta a l’increment d’activitat que es produeix durant aquest període, fonamentalment degut a:

- Consell al viatger internacional (vacunacions,...)

- Prevenció cremades solars

- Trastorns gastrointestinals característics dels mesos de calor

- Informació de centres de salut, donada la mobilitat de la població de Catalunya

- Servei de traducció per assistències internacionals

- Telèfon de referència del pla sanitari en previsió d’onada de calor del Departament de Salut

- ...