El Departament de Salut investiga set casos de legionel·losi a Llinars del Vallès

query_builder   10 novembre 2004 19:25

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut investiga set casos de legionel·losi a Llinars del Vallès

El Departament de Salut ha tingut coneixement del diagnòstic de set casos de legionel•losi en persones residents a Llinars del Vallès que podrien estar relacionats entre sí. Cinc de les persones afectades estan hospitalitzades als hospitals General de Granollers, Sant Celoni i Hospital de Barcelona.

El primer cas, un home de 60 anys, va iniciar símptomes el dia 22 d’octubre i va ser hospitalitzat el dia 27 d’octubre. Continua ingressat a l’Hospital de Barcelona.

El segon cas, un home de 64 anys, va iniciar els símptomes el dia 28 d’octubre i va ser hospitalitzat el dia 4 de novembre. Continua ingressat a l’Hospital General de Granollers.

El tercer cas, es tracta d’un home de 55 anys que va iniciar símptomes el dia 29 d’octubre, va ser hospitalitzat el dia 2 de novembre i ja ha estat donat d’alta.

El quart cas, una dona de 81 anys va iniciar símptomes el dia 1 de novembre, va ingressar el dia 4 a l’Hospital General de Granollers.

El cinquè cas, un home de 76 anys, va iniciar símptomes el dia 5 de novembre, va ser hospitalitzada el dia 7 i ja ha estat donat d’alta.

El sisè cas, un home de 61 anys, va iniciar símptomes el 6 de novembre, va ser ingressat el dia 8, continua a l’Hospital de Sant Celoni.

El setè cas, una dona de 95 anys, va iniciar símptomes el dia 8 de novembre i va ser hospitalitzada a l’Hospital de Sant Celoni el mateix dia.

El Departament de Salut, conjuntament amb la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Llinars del Vallès, estan duent a terme la investigació epidemiològica i ambiental per tal d’esbrinar l’origen del brot, molt probablement vinculat a una de les 7 torres de refrigeració de tres empreses i en les que s’ha agafat mostres i s’ha recollit informació sobre el manteniment higienicosanitari, la desinfecció de l’aigua, els controls analítics i les revisions obligatòries que han de dur a terme. S’ha dictat desinfecció de xoc a totes les instal•lacions que no n’haguessin fet una durant o després del període d’incubació dels casos, prenent les mesures pertinents per tal de garantir el control del brot .

Atès que el període d’incubació és de 10 dies, fins el moment no es pot descartar que pugui aparèixer algun altre cas contagiat anteriorment a la desinfecció de xoc.

Cal insistir en el fet que no és necessari que la població prengui cap tipus de mesura preventiva, i que es pot consumir aigua de boca sense cap restricció.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined