Comença a funcionar l'Hospital Sociosanitari Pere Virgili, a Barcelona

Comptarà amb un total de 206 llits i unitats de rehabilitació i teràpia ocupacional

query_builder   22 octubre 2003 18:59

event_note Nota de premsa

Comença a funcionar l'Hospital Sociosanitari Pere Virgili, a Barcelona

Comptarà amb un total de 206 llits i unitats de rehabilitació i teràpia ocupacional

El conseller de Sanitat i Seguretat Social, Xavier Pomés, ha inaugurat avui l’Hospital Sociosanitari Pere Virgili, ubicat a l’edifici Llevant (6.091 m2) del Parc Sanitari Pere Virgili, a Barcelona (Barcelonès). Del total de quatre plantes de l’edifici, avui se’n posen en marxa tres, amb 74 llits de mitja estada i unitats de rehabilitació i teràpia ocupacional, entre d´altres serveis. Ben aviat, l’hospital estarà en ple funcionament amb un total de 144 llits de mitja estada, que es complementaran amb altres 62 llits sociosanitaris de llarga estada, ubicats a l’edifici Gregal (2.554 m2). La inversió total de l’Hospital Sociosanitari és de 8,24 milions d’euros.

Aquest equipament és un dels principals serveis que integren l’oferta sociosanitària del Parc Sanitari Pere Virgili que, a hores d’ara, ja té en funcionament les àrees bàsiques de salut (ABS) de Vallcarca i Sant Gervasi, 50 llits per malalts de mitja estada a l’edifici Gregal, una unitat de cirurgia ambulatòria i dos PADES (Programa d’Atenció Domiciliària). A l’àrea administrativa, situada a l’edifici Mestral, hi ha les oficines del Consorci Sanitari de Barcelona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques, i l’Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona de l’ICS (Institut Català de la Salut).

Un cop finalitzades les obres, el Parc disposarà, a més d’altres equipaments, d’uns 600 llits sociosanitaris i altres 120 de salut mental, un hospital de dia, unitats de radiodiagnòstic i rehabilitació, així com les instal•lacions de l’Institut Sociofamiliar Alhzeimer, que tindrà 157 places residencials i dues unitats, de docència i d’investigació, respectivament. A més a més, s’hi instal•laran l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques, a l’edifici Puigmal, el Servei d’Emergències Mèdiques i el Servei Coordinador d’Urgències de Barcelona (061), ambdós a l’edifici Nord.

En termes generals, el Parc Sanitari Pere Virgili es divideix en tres àrees, una dedicada als serveis de suport i d’atenció sanitària ambulatòria, una segona destinada a les entitats sanitàries i l’àrea de servei assistencial sociosanitari. A més, el centre comptarà amb un espai de serveis i suport, on hi haurà la cuina central, la cafeteria i la central d’instal•lacions, així com una zona d’aparcament amb capacitat per a 300 places.

En total, el complex tindrà més de 79.000 metres quadrats, per convertir-se en el centre sociosanitari més gran de Barcelona. El Parc Sanitari Pere Virgili, que pren el seu nom del metge i científic tarragoní creador del Col•legi de Cirurgia de Cadis i del de Barcelona, té dos grans objectius: concentrar una àmplia oferta sanitària i de serveis que permeti avançar en el desenvolupament de la xarxa assistencial actual i descongestionar altres hospitals dedicats a l’atenció de malalts aguts.

Urbanísticament, el Parc vol ser un espai obert als ciutadans, un pont de connexió entre les zones de Vallcarca i Sant Gervasi, tradicionalment separades pels antics edificis de l’Hospital Militar.