Pasqual Maragall: "Volem parlar amb València i Múrcia, volem que se sàpiga que a Catalunya l'aigua no sobra"

query_builder   7 març 2004 12:57

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: "Volem parlar amb València i Múrcia, volem que se sàpiga que a Catalunya l'aigua no sobra"

7-3-2004

En declaracions aquest matí, al Palau de la Generalitat

Pasqual Maragall: “Volem parlar amb València i Múrcia, volem que se sàpiga que a Catalunya l’aigua no sobra”

• El president demana converses “i poder explicar-nos perquè estic segur que entendran les nostres raons”

“He parlat amb el president d’Aragó, Marcelino Iglesias, i coincidim absolutament en dues coses: en el fet que la Comissió europea, que per descomptat no es pronunciarà fins al mes de juny, té en aquests moments en el seu poder uns elements de judici que són contundents, difícilment rebatibles, i que van en la línia del que sempre havíem insistit, tant l’Aragó com Catalunya, i de l’altra banda, la nostra disponibilitat a parlar amb València i Múrcia, perquè si ens deixen explicar-nos estic segur que entendran les nostres raons”, ha afirmat aquest matí el president de la Generalitat, Pasqual Maragall.

Segons el president català “ hem de poder explicar el nostre posicionament, s’ha de conèixer, perquè es pensa que és una negació de principi, es pensa que és un nacionalisme aquàtic, i no és això”. I ha afegit ”es tracta que se sàpiga que a Catalunya l’aigua no sobra, que el preu que paguem per l’aigua de boca és molt alt, tant que hem hagut d’estalviar, i si en tenim és perquè hem fet aquest esforç que altres comunitats no han fet, sinó no en tindríem i hauríem de fer un transvasament d’aigua a Catalunya. Això si s’explica s’entén”.

 “No és que els catalans no en volem pagar- ha insistit Pasqual Maragall- sinó que com paguem tant no gastem l’aigua, gastem el mateix que a l’any 1965, hem sigut responsables, i això crec que no ho saben”.

El president ha explicat que ja va demanar al president del Govern central, José Maria Aznar, en la reunió que varen mantenir el passat 8 de gener, els seus bons oficis perquè el rebés el president de la Comunitat Valenciana, “la qual cosa em consta que va fer” ha dit, “i estic segur que després de les eleccions ho podrem fer i iniciarem un camí, que crec que és el que hem de tenir, i és el del diàleg”. “Ens veurem i ens entendrem” ha subratllat.

Finalment, Pasqual Maragall ha afirmat que ni Aragó ni Catalunya estan en contra del PHN sinó en contra del transvasament injustificat. “Per això- ha subratllat- demanem converses i poder explicar-nos perquè estic segur que entendran les nostres raons”.

El president ha fet aquestes declaracions al Palau de la Generalitat, on ha assistit als actes de celebració del Dia Internacional de la Dona, organitzats per l’Institut Català de la Dona.