Pasqual Maragall diu que s'obre una nova etapa de relacions entre Catalunya i Xile "que donarà els seus fruïts"

query_builder   26 maig 2004 18:28

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall diu que s'obre una nova etapa de relacions entre Catalunya i Xile "que donarà els seus fruïts"

26-5-2004

Els presidents xilè i català s’han reunit aquest migdia al Palau de la Generalitat

Pasqual Maragall diu que s’obre una nova etapa de relacions entre Catalunya i Xile “que donarà els seus fruïts”

• El president català creu que hi ha un paral•lelisme entre els pobles xilè i català “pels moments greus i difícils que han passat tots dos”

“Estic convençut que les noves perspectives que s’estan obrint a nivell internacional, i a nivell nacional en el cas d’Espanya, faran possible que l’amistat i l’argemanament entre Catalunya i Xile doni els fruïts que fins ara segurament s’han intentat però no s’han aconseguit”, ha afirmat aquest migdia el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, després de l’entrevista que ha mantingut al Palau amb el president de Xile, Ricardo Lagos.

Pasqual Maragall ha agraït la visita a Catalunya del mandatari xilè i ha destacat la tasca que aquest duu a terme al capdavant del seu país. “El president Lagos- ha dit  ha tornat a Xile una visibilitat internacional i un respecte que li correspon des de sempre, perquè el poble xilè, al igual que el nostre, va passar moments molt greus i difícils”. I ha afegit “a Catalunya i Xile els uneix una estreta relació d’amistat, de respecte mutu i d’admiració”.

Per la seva banda, el president de Xile ha mostrat la seva satisfacció per visitar Catalunya. Ricardo Lagos ha assegurat que “aquí es ve a aprendre com a través de les arrels pròpies gosem endinsar-nos en el món global”. “Vostès els catalans- ha afegit- des de sempre s’han endinsat al món mantenint les seves arrels, la seva tradició, la seva llengua, la seva identitat en definitiva”.

El president xilè ha subratllat també les noves perspectives que s’obren entre Catalunya i Xile, tant des del punt de vista econòmic, com social i cultural.

Ricardo Lagos visita avui oficialment Catalunya, acompanyat d’una delegació del seu govern. A la seva arribada al Palau, ha estat rebut pel president Maragall, i tots dos han passat revista a la formació de Gala dels Mossos d’Esquadra. Tot seguit, han escoltat l’himne de Xile des de la Galeria Gòtica, i el president xilè ha signat al Llibre d’Honor.

Després de reunir-se al despatx del president català, ha tingut lloc el dinar que Pasqual Maragall li ha ofert, i al qual han assistit, a part de la delegació xilena, el president del Parlament, Ernest Benach, i diversos consellers del Govern català, i representants del món econòmic, social i cultural que tenen lligams amb Xile, com per exemple, Narcís Serra, president del CIDOB, o els cantautors Joan Manuel Serrat, Víctor Manuel i Ana Belén, o l’escriptora Maruja Torres.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined