16-4-2004

Aquest migdia, en l’acte commemoratiu del centenari de la Caixa, que ha estat presidit pel príncep d’Astúries

Pasqual Maragall es mostra partidari del model econòmic de les caixes d’estalvi i en defensa la seva independència

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha fet, aquest migdia, una  defensa del model econòmic de les caixes d’estalvi i ha afirmat que “és convenient per a Catalunya perquè permet guanyar i, més important encara, que mantenir centres importants de decisió al país”. “Les caixes d’estalvi –ha afegit- han estat la columna vertebral del nostre sistema financer”, en el qual la Caixa ha tingut un “paper medul•lar”.

Durant  l’acte commemoratiu del centenari de la Caixa, el president ha destacat la força financera d’aquesta institució i la seva implantació social i ha afirmat que “ha estat la gran ambaixadora social i cultural de Catalunya”.   

En un altre moment de la seva intervenció, el mandatari català ha defensat la independència de les caixes d’estalvi quan ha afirmat: “Potser aquest paper tant decisiu en el terreny de la prestació de serveis que s’ha vist i es van veure, en els darrers anys, intents de polititzar les caixes, als quals –ha afegit- personalment em vaig oposar”.

Finalment, ha destacat el grau d’identificació entre la Caixa i la societat catalana i el fet que aquesta institució hagi esdevingut una de les primeres entitats financeres d’Espanya i del sector de caixes d’estalvis europees.

A l’acte, que ha estat presidit pel príncep Felip, també hi ha intervingut el president de la Caixa, Ricard Fornesa. Hi ha estat presents la Infanta Cristina; la delegada del Govern, Susanna Bouis; l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, i els consellers d’Economia i Finances i d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Castells i Antoni Siurana, respectivament, entre d’altres autoritats.