Pel dirigent català és en ciutats com aquesta on es “guanya o perd la batalla de la qualitat social i nacional de Catalunya”

El president Maragall ha visitat el CEIP Banús i les obres del futur CAP Can Mariné de Santa Coloma de Gramenet

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha fet avui una visita oficial a Santa Coloma de Gramanet, on ha visitat el CEIP Banús, al barri de Santa Rosa, i les obres del nou CAP de Can Mariné. També ha visitat l’Ajuntament i ha mantingut un dinar amb representants de les forces polítiques i del teixit social, econòmic i cultural de la ciutat. La visita a Santa Coloma ha finalitzat a la biblioteca municipal Can Peixauet.

Maragall s’ha mostrat molt satisfet amb la visita a l’escola Banús, ja que, tal com ha explicat, el centre té un estudi molt detallat de les aptituds i habilitats de l’escola. Ha afirmat que ha trobat una escola “amb un nivell molt considerable de qualitat”. La qualitat educativa del centre és, pel president català, una “bona mostra del que és Santa Coloma ara”, igual que ho són les obres del nou CAP Can Mariné, que haurà d’absorbir un altre centre sanitari que ja existeix, però que s’ha quedat petit.  També ha mostrat la seva satisfacció pel fet que alguns sectors, no només a Santa Coloma, que es mostraven deprimits “s’estan recuperant” i ha posat com a exemple el sector de l’ensenyament.

El president ha volgut recordar el salt qualitatiu que ha fet el municipi des de l’inici de la democràcia i ha afegit que a la modificació i millora urbanística i d’equipaments s’hi ha de sumar el de la regeneració del “teixit humà”, a causa de la mobilitat de població que hi ha en tota l’àrea metropolitana de Barcelona. En aquest punt ha afegit que Santa Coloma és una de les poblacions on es “guanya o perd la batalla de la qualitat social i nacional de Catalunya”. Per aquest motiu el Govern català, tal com ha recordat el president, ha fet un programa per ajudar a la rehabilitació d’una quarantena de barris i viles de Catalunya. Ha explicat que a més de la inversió en els equipaments, també s’inverteix en mobilitat i ha explicat que és previst construir sis estacions de metro a Santa Coloma, que se sumaran a les dos que tenen actualment.