Comunicat de la Presidència de la Generalitat

query_builder   7 maig 2004 21:51

event_note Nota de premsa

Comunicat de la Presidència de la Generalitat

Com és sabut,  un partit polític va distribuir abans d’ahir, dia 5 de maig, al Parlament de Catalunya,  un  document sense signatura que analitza la situació dels mitjans de comunicació, emet judicis sobre el funcionament intern dels mateixos i proposa línies d’actuació  per part del Govern.

És fals que aquest document sigui un document del Govern o suggerit per part del Govern, tot i que recull alguns criteris expressats a títol personal pel Secretari General de Comunicació, Miquel Sellarès. La Presidència de la Generalitat no emet judicis sobre la veracitat o falsedat de les informacions contingudes en aquest document.

El senyor Sellarès es va reunir recentment amb representants de partits polítics i sectors socials  per informar dels seus criteris de  política de comunicació, segons va indicar dimecres al President de la Generalitat.

En aquesta ocasió, va indicar també, que tot i no ser l’autor del document,  assumia la responsabilitat de les conseqüències polítiques de la seva existència.  Aquesta actitud l’honora.

He instruït al Conseller en Cap i al Conseller Portaveu del Govern que en el termini més breu arribin al final de la seva investigació sobre l’origen de l’informe falsament atribuït als serveis del Govern de la Generalitat. En el moment en que aquesta tasca es completi, és a dir, en els propers dies, prendrem les decisions que pertoquin en relació a les responsabilitats que es puguin determinar.

El President deplora les conseqüències que la circulació de l’esmentat informe poden haver produït en determinats mitjans de comunicació, i reitera la voluntat de seguir duent a la pràctica la política de respecte als mitjans de comunicació i a la seva independència. 

La posició del Govern i les seves línies polítiques en matèria de mitjans de comunicació, serà exposada pel Conseller en Cap al Parlament de Catalunya en la resposta a les interpel•lacions que substanciaran en la sessió de dimecres que ve i en una compareixença, ja sol•licitada des de fa dies i pendent de fixar-ne la data de celebració

El President reitera la voluntat del Govern de continuar treballant amb els mitjans de comunicació privats, per tal de fer efectiu el compromís, ja expressat, d’assolir unes relacions jurídiques i econòmiques, del tot transparents, amb l’Administració de la Generalitat.

Barcelona, 7 de maig de 2004