Programa per implicar els joves en la vida del seu barri a través de les noves tencologies

La Generalitat i la FAVIBC collaboren en el projecte Covajove d'autoanàlisi juvenil i formació multimèdia

query_builder   30 abril 2003 15:09

event_note Nota de premsa

Programa per implicar els joves en la vida del seu barri a través de les noves tencologies

La Generalitat i la FAVIBC collaboren en el projecte Covajove d'autoanàlisi juvenil i formació multimèdia

La Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya (FAVIBC), en collaboració amb la Generalitat, ha iniciat un projecte que promou la participació dels joves en els seus barris federats mitjançant l’ús de les noves tecnologies. Aquesta iniciativa, que compta amb el suport dels Departaments de Benestar i Família i d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, s’ha dut a terme a quatre barris: Pla del Bonaire i la Grípia (Terrassa), Pomar (Badalona) i Trinitat Nova (Barcelona).

El projecte s’ha presentat avui a l’Associació de Veïns de Trinitat Nova en una roda de premsa en què hi ha participat el conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, acompanyat per la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, el president de la FAVIBC, Julio Regalado i el president de l’Associació de Veïns de Trinitat Nova, Diosdado Rebollo.

 El projecte pretén generar dinàmiques de conscienciació dels grups de joves sobre la seva condició de joves i sobre l’entorn en el qual viuen. No es tracta d’una anàlisi objectiva de les condicions de vida dels joves, sinó d’un procés d’autoconeixement i de descripció col•lectiva, associats a la creació de dinàmiques d’implicació en la vida cultural, social i econòmica del barri i a canvis en les relacions entre els joves i les persones adultes.

 Els objectius bàsics del projecte són:

 • Desenvolupar un procés de dinamització per a estudiar i generar propostes d’actuació sobre la participació juvenil.

 • Emprar les noves tecnologies com a eina de comunicació i de participació ciutadana

. • Crear una xarxa que coordini i impulsi les entitats juvenils i fomenti la participació del joves.

El treball d’investigació i acció participativa se centra en tres eixos clau:

 • Utilització de tecnologies de la comunicació i de la imatge com mitjà per a desenvolupar un discurs propi a partir de l’acció creativa.

 • Implicació directa dels joves en l’elaboració dels instruments d’investigació, la investigació, el debat, l’anàlisi i elaboració de resultats i la definició i articulació de propostes d’actuació.

 • Implicació de la resta de la comunitat en l’experiència i els resultats.

 La metodologia de treball està plantejada per a deixar certa autonomia a cada grup però compartint propostes i analitzant conjuntament resultats, per a generar productes (pàgines web, imatges, vídeos, bases de dades...) que permetin el debat i la dinamització entre els grups de joves creats, al llarg del període de treball.

 A aquest projecte, el Departament de Benestar i Família, mitjançant la Direcció General d’Acció Cívica, hi aporta una subvenció destinada a finançar-ne la implantació. El Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, cedeix l’ús de l’equipament informàtic.

 *Podeu visitar les pàgines web creades pels joves a: www.telefonica.net/web/graumtnt (web de la Trinitat Nova)

 www.ekipoparasito.tk (web del Pla de Bonaire)

 www.telefonica.net/web/creacciopomar (web de Pomar)

 www.kasalpopular.net (web de La Grípia)

Barcelona, 30 d’abril de 2003