Préstec de 3 milions d'euros per les obres de millora del canal de Pinyana d'Alcarràs

query_builder   11 maig 2004 17:08

event_note Nota de premsa

Préstec de 3 milions d'euros per les obres de millora del canal de Pinyana d'Alcarràs

El Govern, mitjançant l’Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA), atorgarà un préstec de 3.015.527,91 d’euros a la Comunitat de regants del canal de Pinyana d’Alcarràs (Segrià), TTMM d’Alcarràs i Torres de Segre.

D’aquesta manera, la Generalitat finançarà la part de les obres del projecte de modernització del rec que són a càrrec de la Comunitat. Les obres consisteixen en la instal•lació de regadiu a pressió, que permetrà la millora de 1.036 Ha.

La mesura s’emmarca en la decisió del Govern del mes de febrer passat d’autoritzar a l’ICCA a atorgar préstecs per un import de 12 milions d’euros a les comunitats de regants consolidades. Això és, les que tenen la gestió de l’aigua de rec des de fa més de 10 anys i emeten periòdicament rebuts per al cobrament dels seus serveis als regants.

DOCUMENTACIÓ DE L’ACORD:

• El Govern ha autoritzat l’Institut Català de Crèdit Agrari a atorgar un préstec de 3.015.527,91 euros a la Comunitat de regants del canal de Pinyana d’Alcarràs.

El passat mes de febrer el Govern de la Generalitat va autoritzat a l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a atorgar préstecs per un import de 12.000.000 € a les comunitats de regants consolidades, que tenen la gestió de l’aigua de reg des de fa més de 10 anys i emeten periòdicament rebuts per al cobrament dels seus serveis als regants.

Amb l’acord aprovat avui, el Govern de la Generalitat finançarà la part a càrrec de la comunitat del projecte de modernització del rec de la Comunitat de regants del canal de Pinyana d’Alcarràs, TTMM d’Alcarràs i Torres de Segre.

Les obres de millora del regadiu, mitjançant la instal•lació de regadiu a pressió, de la Comunitat de Regants del Canal de Pinyana d’Alcarràs suposarà la millora de 1.036 ha.