Els empresaris catalans desplaçats al Quebec tanquen acords en el camp del cinema, l'energia i el sector aeronàutic

L'empresa catalana Filmax coproduirà el film Pinotxo 3001, un remake en 3D del tradicional conte infantil

query_builder   19 febrer 2003 12:43

event_note Nota de premsa

Els empresaris catalans desplaçats al Quebec tanquen acords en el camp del cinema, l'energia i el sector aeronàutic

L'empresa catalana Filmax coproduirà el film Pinotxo 3001, un remake en 3D del tradicional conte infantil

El grup d’empresaris que ha acompanyat al conseller en cap, Artur Mas, durant la seva visita oficial al Quebec, finalitza demà dijous el seu programa de negocis a Montreal. En estreta col·laboració, el COPCA i l’Oficina del Quebec a Barcelona han contribuït a preparar una agenda de contactes que ha permès a les empreses aprofitar el suport institucional per als seus projectes i incrementar el negoci amb les empreses del Quebec.

Entre els acords assolits, cal destacar el grup d’empreses del sector aerospacial, agrupades en l’Associació Barcelona Aeronàutica i de l’Espai, que han visitat conjuntament les grans corporacions quebequeses líders en aquest sector. Els principals contactes els han realitzat amb les empreses Bombardier, Aeronautique, Pratt&Whitney Canada i CAE. A més, han mantingut individualment entrevistes particulars amb la voluntat de captar per a Catalunya noves activitats relaciones amb el sector aeronàutic i de l’espai.

D’altra banda, l’empresa catalana Filmax, productora i distribuïdora de cinema, ha tancat un acord amb un soci quebequès, l’empresa Cinegroup, tot un referent mundial en el cinema d’animació en 3D, per produir conjuntament el film “Pinotxo 3001”, remake en versió futurista del tradicional conte infantil. El projecte té un pressupost de producció de 9 milions d’euros.

Per últim, l’empresa Vilaseca Energia S.L. ha tancat un acord de col·laboració amb la Universitat i l’ajuntament de Sherbrook per a l’execució de nous projectes d’energies renovables. Aquesta empresa ja fa temps que treballa en aquest àmbit promovent la instal·lació de plantes de biomassa, basades en reutilitzar els residus de la producció d’oli i convertir-los en combustible sòlid o carbó, productes energètics i bioactius.