Finançament per millorar la seguretat del Túnel del Cadí

query_builder   17 febrer 2004 17:32

event_note Nota de premsa

Finançament per millorar la seguretat del Túnel del Cadí

El Govern ha autoritzat el finançament necessari per poder construir la galeria d’evacuació del Túnel del Cadí, que suposarà una important millora de les condicions de seguretat dels usuaris i vehicles que hi circulen. La construcció d’aquesta infraestructura i el refinançament de la societat que explota el túnel suposaran una despesa de 48 M€.

La nova galeria de seguretat, que es començarà a construir properament i estarà llesta en 27 mesos aproximadament, tindrà connexions amb el túnel principal cada 250 metres. Hi haurà vies d’evacuació segures per a les persones en cas d’emergència. L’actuació també inclou la construcció d’un pàrquing al costat de la boca nord del túnel i reformes i millora a la xarxa de mitja tensió.

D’altra banda, el Govern també ha aprovat la remodelació de la intersecció de la carretera E-09 i la GIV-4033. S’ha previst la construcció d’una rotonda a nivell, de manera que es millorarà l’accés a Alp (Cerdanya) i a la boca nord del Túnel del Cadí. A aquesta actuació es destinaran 1,5 M€.

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

DEPARTAMENT D’ECONOMIA I FINANCES

• El Govern autoritza els representants de la Generalitat de Catalunya en els òrgans de govern de Túnel del Cadí, SAC a la formalització d’una operació d’endeutament per un import total de 48.000.000 EUR.

Aquesta actuació possibilitarà, en primer lloc, garantir el refinançament de l’actual endeutament d’aquesta societat una vegada amortitzada l’emissió d’obligacions de maig de 1994 i, en segon lloc, permetrà finançar el cost  de les obres de prolongació de la galeria d’evacuació del Túnel del Cadí, que properament s’iniciaran.

A més, permetrà millorar les condicions de seguretat dels usuaris i vehicles que circulen pel Túnel del Cadí i constarà de:

- la construcció de connexions amb el túnel principal cada 250 metres per proporcionar vies d’evacuació segures per a les persones en cas d’incendi o operacions d’emergència i/o evacuació.

- Construcció d’una zona de parquing al costat de la boca nord del túnel.

- Reformes i millora de la xarxa de mitja tensió.

- Noves instal•lacions de baixa tensió

- Integració del nou equipament de gestió tècnica en el túnel.

Aquest projecte, que està pendent d’adjudicació de les obres licitades, tindrà un pressupost de 21.906.943,56 € i les obres tindran una durada aproximada de 27 mesos.

Per altra banda, el Govern també ha aprovat avui estendre l’àmbit de col•laboració entre GISA i Túnel del Cadí, SAC,  a la direcció de les obres de remodelació de la intersecció entre la carretera E-9 i la GIV-4033. Ramal secundari nord d’accés al Túnel del Cadí.

Amb aquest projecte, d’un pressupost d’1.150.540,84 € i un període d’execució previst de 4 mesos, es remodelarà la intersecció actual entre les carreteres E-09 i GIV-4033 per a una millor seguretat i fluïdesa de trànsit que circula per ambdues carreteres, així com proveir d’un accés adequat al nucli urbà d’Alp.

Aquesta remodelació es farà mitjançant la construcció d’una rotonda a nivell en la intersecció d’ambdues carreteres, ja que és la solució que respectant el planejament vigent d’Alp, optimitza la funcionalitat i la seguretat viària.

La rotonda s’ha dissenyat amb quatre branques: dues a l’eix nord-sud que donen continuïtat a l’accés nord-est al Túnel del Cadí (carretera E-09) i la branca oest que correspon a la carretera GIV-4033 que uneix Alp amb Prats i Bellvei de Cerdanya i, finalment, la branca Est que dóna accés al nucli urbà d’Alp.