El Palau Oliver de Boteller acull l'exposició Víctimes del maltractament

La pintora jesusenca Ester Besolí presenta la seva obra

query_builder   5 març 2003 17:45

event_note Nota de premsa

El Palau Oliver de Boteller acull l'exposició Víctimes del maltractament

La pintora jesusenca Ester Besolí presenta la seva obra

Víctimes del maltractament és una exposició de 36 quadres: 30 de petit format, realitzats sobre paper i amb tècnica mixta, i 6 quadres de gran format pintats a l’oli.

L’exposició planteja la problemàtica de les dones maltractades, en forma de denúncia social, mitjançant l’impacte visual produït per imatges cruels. Els quadres mostren de forma independent cada víctima, afegint-hi el reportatge de la seva mort extret de la pàgina de successos de la premsa.

Amb els dibuixos, aquestes dones recuperen el rostre, el cos, les ferides..., il·lustrant la notícia d’una manera molt gràfica, remarcant les figures, accentuant les zones sexuals, les ferides, la sang, les marques dels cops, tot mostrant el dramatisme de la situació viscuda, juntament amb una plafons explicatius que ajuden a comprendre més el sentit de l’exposició, amb dades estadístiques, definicions, estudis i lleis que parlen sobre el tema.

La pintora jesusenca Ester Besolí s’ha format a l’Escola d’Arts i Oficis de Tortosa i a l’Escola Massana de Barcelona. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a les Terres de l’Ebre i ha guanyat, entre altres, el Premi local de Pintura de Jesús (Tortosa) els anys 2001 i 2003. També ha desenvolupat tasques de coordinació artística de diversos espectacles del grup de Teatre Independent RARS.

Aquesta exposició, patrocinada per la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), serà inaugurada demà dijous, dia 6 de març, a les 20.00 h, pel coordinador dels Serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Josep Sebastià Cid; pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Lluís Martín Santos; i per un representant de la CAM. L’acte d’inauguració tindrà lloc a la sala d’exposicions Agustí Querol dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, al Palau Oliver de Boteller (carrer del doctor Ferran, 4). Durant la inauguració de l’exposició, el grup de Teatre Independent RARS oferirà un fragment de l’obra Fins que la mort ens separi, guanyadora del 1r premi de teatre amateur de les Terres de l’Ebre 2002. La mostra “Víctimes del maltractament” restarà oberta fins al 28 de març, de 16.00 a 20.00 h.