Artur Mas diu que la Generalitat defensarà "amb ungles i dents" els complements a les pensions de viduïtat

Mas atribueix els impediments del Govern central a una defensa malaltissa de la unitat d'Espanya

query_builder   27 juny 2003 15:20

event_note Nota de premsa

Artur Mas diu que la Generalitat defensarà "amb ungles i dents" els complements a les pensions de viduïtat

Mas atribueix els impediments del Govern central a una defensa malaltissa de la unitat d'Espanya

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, han qualificat d’insòlit i preocupant el requeriment formulat pel Govern central en el qual s’insta a la Generalitat a retirar els complements a les pensions de viduïtat aprovats pel Govern català el passat 1 d’abril. En una roda de premsa celebrada aquest migdia, Artur Mas ha volgut deixar clar que defensarem amb ungles i dents aquests complements i ha afegit que malgrat no tenim ànim de generar controvèrsia, si ens volen portar als tribunals, allà ens trobaran.

El conseller en cap ha explicat que aquest “és un programa no estrictament polític sinó que té un component ètic” i que per això el Govern català el defensarà amb “tota l’energia i convicció”. També ha assegurat que “no s’està alterant el sistema de pensions de l’Estat” i ha considerat que l’actitud del Govern central “només pot respondre a les ganes de defensar la unitat d’Espanya fins un punt de vista malaltís”.

Artur Mas també ha criticat a la posició del PSOE, que ahir es va abstenir en la votació de les esmenes a la totalitat contra la Llei de Seguretat Social, que pretén prohibir que les comunitats puguin complementar les pensions no contributives. A més, el conseller en cap ha censurat l’absència d’ERC i IC ahir al Congrés dient que “molt bla, bla, bla i a l’hora de defensar a Madrid les pensions no contributives, no hi són”. 

En el marc de la roda de premsa, la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha assegurat que “recorrerem allà on sigui” ja que “l’assistència social no només ha de ser de paraula sinó que també ha de comportar ajut econòmic”. La reacció del Govern català arriba després que el Govern central ha enviat un requeriment escrit a la Generalitat on li exigeix que retiri el seu programa de complements a les pensions de viduïtat i l’ amenaça de portar aquest cas als tribunals.